Nevjerovatni Higuain u spektakularnom meču srušio Medunjanina i društvo

Inter slavio sa 3:2

Nevjerovatni Higuain u spektakularnom meču srušio Medunjanina i društvo

E. Čaušević

Fudbaleri Intera iz Miamija u nedjelju su u gostima pobijedili Cincinnati sa 3:2, a junak ovog kluba ponovo je bio Gonzalo Higuain.

Higuain je na kraju prošle sezone odlučio da napusti Juventus i karijeru nastavi u Sjedinjenim Američkim Državama.

Argentinski napadač nije mogao odbiti poziv Davida Beckhama da dođe u Inter iz Miamija i jasno je da je za kratko vrijeme postao glavni fudbaler ovog kluba.

Inter je za vikend igrao u gostima protic Cincinnatija gdje smo vidjeli zaista sjajnu utakmicu, a na kraju su gosti pobijedili sa 3:2 na krilima sjajnog Higuaina.

Gosti su odlično otvorili utakmicu i poveli su već u sedmoj minuti kada je pogodak za 1:0 postigao Shea. Samo pola sata kasnije na scenu je stupio Higuain koji je postiže zaista sjajan gol za 2:0.

Međutim, u drugom poluvremenu Cincinnati je uspio da se u potpunosti vrati u meč. Domaći su u 58. minuti uspjeli da smanje na 2:1, a strijelac ovog gola bio je Barreal.

Oglasi

U 82. minuti utakmice Cincinnati se vratio u meč. Domaći su došli do izjednačenja kada je sjajan pogodak glavom nakon kornera postigao Hagglund koji je samo četiri minute ranije ušao u igru.

Ipak, posljednju riječ u ovoj utakmici imao je Higuain. U 85. minuti nakon sjajne akcije i asistencije Morgana argentinski napadač je uspio da zabije drugi gol na meču za 3:2 i tako donese tri boda svojoj ekipi.

Treba dodati da je u dresu Cincinnatija od 75. minute igrao i nekadašnji bh. reprezentativac Haris Medunjanin.

Inter nakon šest mečeva ima osam bodova i nalazi se na sedmoj poziciji, dok je Cincinnati odigrao četiri utakmice i imaju samo jedan osvojen bod u dosadašnjem dijelu sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi