Guess who's back: Dijamant večeras predvodi Inter protiv Cremonesea

Četvrto kolo Serije A

Guess who's back: Dijamant večeras predvodi Inter protiv Cremonesea

Eldar Ganibegović

Inter večeras u okviru četvrtog kola Serije A dočekuje Cremonese.

Viceprvak Italije se želi iskupiti domaćim navijačima nakon poraza od Lazija u trećem kolu (3:1), a s druge strane je novajlija u ligi koji još uvijek traži prve bodove.

Ono što nas svakako najviše zanima jester status Edina Džeke, a on bi večeras po prvi put ove sezone trebao biti starter u Seriji A.

Naime, Romelu Lukaku ima problema s lijevim bedrom i neće ga biti večeras, kao ni protiv Milana, a pod upitnikom je i za meč prvog kola Lige prvaka protiv Bayerna.

Stoga, šansu u prvoj postavi vrlo vjerovatno dobit će naš kapiten Edin Džeko. Četirinajuglednija italijanska medija, La Gazzetta dello Sport, Sky Italia i Tuttosport te Corriere dello Sport Džeku večeras najavljuju u prvoj postavi.

Moguća postava Intera: Handanović; Skriniar, De Vrij, Batons; Dumfries, Brozović, Barella, Calhanoglu, Gosens; Džeko, Lautaro.

Na Giuseppe Meazzu večeras se na golu Cremonesea vraća omraženi rumunski golman Ionut Radu. Podsjetimo, on je prošle sezone napravio kardinalnu grešku i poklonio gol za pobjedu Bologni, te tako odmakao Inter od titule prvaka Italije u jedinoj utakmici na kojoj je nastupio.

Vidjet ćemo kakve će reakcije domaće publike biti na njegovo pojavljivanje. Jasno je da ga čeka pakao i zvižduci.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Moguća postava Cremonesea: Radu; Bianchetti, Chiriches, Vasquez; Ghiglione, Pickel, Ascacibar, Valeri; Zanimacchia; Okereke, Dessers.

Utakmica se igra s početkom od 20:45, a podsjetimo da Džeko do sada ove sezone u Seriji A ima upisanu jednu asistenciju i to u drugom kolu protiv Spezije (3:0). 

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

axel42
Vidi, vidi ovo!! Gledaj naslova! Samo me interesuje da li ste za ovo trebali pomoć ili stvarno šprehate i pokoji strani jezik?
3 0
SEJFUDIBIKODZE
kad vidim ovakve komentare na sadrzaj,gadi mi se uc ovdje,ljubomorna stoko, otvori sebi portal i rasturaj na svim jezicima
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi