Hrvat kao slamka spasa - Velikan grca u dugovima, cifra je blizu milijarde!
Inter ima ogromne dugove i pitanje je kako će ovaj tim izgledati kroz koju sezonu.

Inter u problemima

Hrvat kao slamka spasa - Velikan grca u dugovima, cifra je blizu milijarde!

Eldar Ganibegović

Nakon pandemije koronavirusa mnogi klubovi su u dugovima. Izuzetak nije ni italijanski Inter, čiji dugovi skoro dosežu milijardu eura.

Ako gledamo samo rezultate, rekli bismo da Interu sjajno ide. Viceprvak je Evrope, te je najozbiljniji konkurent u borbi za titulu prvaka Italije.

Međutim, u pozadini je priča drugačija. Velikan iz Milana na rubu je bankrota i dugovi ovog kluba su ogromni, skoro da dosežu milijardu eura. 

Dnevnik "Il Giornale" donio je priču o tome. Ona oslikava vrlo tmurnu sliku situacije u kojoj se nalazi klub sa Giuseppe Meazze.

Spas u prodaji zvijezda, Marcelo Brozović bio prva slamka spasa

Jasno, zbog cjelokupne situacije, Inter je prinuđen da prodaje glavne igrače. Ljetos je prva slamka spasa bio Hrvat Marcelo Brozović.

Njega je Inter prodao u Al Nassr za 17 i po miliona eura. Andre Onana prodat je u Manchester United za 50,2 miliona eura, no Inter godinu svejedno završava s gubitkom od 85 miliona eura.

Oglasi

U maju sljedeće godine mora platiti nekoliko stotina miliona Oaktree Capital Managementu kod kojeg se prethodno zadužio na 275 miliona eura - transakcija je osigurana dionicama kluba.

Ono što itekako može popraviti situaciju u Interu su svakako sportski uspjesi i osvajanje trofeja koji donose značajne finansijske bonuse.

Uskoro počinje zimski prijelazni rok od kojeg navijači Intera ne trebaju da očekuju previše. Jedan igrač bi kao slobodan trebao da dođe iz Napolija i to bi trebao biti najbolji posao Intera na zimu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Da zaključimo, dugovi Intera iznose nešto više od 800 miliona eura i pitanje je kako će i kada ovaj klub doći makar na nulu. 

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi