Navijači Intera lakše dišu
FOTO: EPA

Dimarco produžio ugovor

Navijači Intera lakše dišu

Haris Zilić

Lijepe vijesti na kraju kalendarske 2023. godine i za navijače milanskog Intera. Završene su sve špekulacije, italijanski reprezentativac Federico Dimarco (26) ostaje član Nerazzura.

Inter i Dimarco potpisali su novi ugovor do ljeta 2027. godine i sada navijači Intera lakše dišu.

Dimarco se dovodio u vezu sa mnogim klubovima, naročito iz Engleske. Pojavila se i moguća opcija odlaska u januaru međutim to su sve bile špekulacije i lažna uzbuna za Nerazzure.

Pomenuti fudbaler ostaje stanovnik Meazze, a trenutna vrijednost mu je 50 miliona eura, što će igrati i veliku ulogu oko novog ugovora.

Detalji će biti objavljeni nakon novogodišnjih praznika, a bit će i poznata klauzula koju će imati Dimarco u slučaju da neki klub želi da ga vidi u njeogvim redovima.

Oglasi

U Interu će dobro razmisliti o klauzuli, a italijanski mediji već špekulišu da će biti preko 100 miliona eura.

Italijan je u tekućoj sezoni za Inter odigrao ukupno 21 utakmicu u svim takmičenjima, postigao je tri gola i upisao pet asistencija.

Federico Dimarco je i standardni reprezentativac Italije. Za Azzure je skupio 16 nastupa i postigao dva gola.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače Dimarco je jedan od svjetskih rekodera u omladinskim kategorijama. Naime, Dimarco je igrao za sve omladinske selekcije Italije od U15 do U21 i skupio je vjerovalli ili ne 77 nastupa za mlađe selekcije Italije, a pri tome je postigao 15 golova. Najviše je imao nastupa za kadetsku U17 selekciju, ukupno 20.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi