Totalno je van forme, ali poruka Marotte još više će ga razočarati i baciti u depresiju

Nadao se da će i iduće sezone biti u Interu, ali...

Totalno je van forme, ali poruka Marotte još više će ga razočarati i baciti u depresiju

E. Čaušević

Romelu Lukaku vratio se prošlog ljeta na posudbu u Inter iz Chelseaja kako bi po ko zna koji put pokušao da oživi karijeru i vrati se u staru formu, te se nadao da će ostati na Meazzi na kraju sezone, ali poruka čelnika Intera ga neće obradovati.

Lukaku je prije odlaska u Chelsea odigrao dvije fantastične sezone i pokazao je o kakvom napadaču se radi, ali kada je londonski klub pokazao interes da ga vrati na Stamford Bridge on nije mogao da odoli pokušaju da se konačno dokaže u tom klubu.

Međutim, prošle sezone Lukaku se nije proslavio u dresu Plavaca koji su ga Interu platili čak 115 miliona eura i nakon samo godinu dana vratio se na Meazzu na posudbu do kraja sezone.

Lukaku se pokajao što je uopšte napustio Inter i vjerovao je da se ove sezone u tom klubu može vratiti u staru formu, ali nažalost to se još uvijek nije desilo.

Belgijanac je imao ogromnih problema s povredama, a nije pomogla ni činjenica da je nespreman otišao na Mundijal u Katar što je kasnije Interu otežalo dodatno stvari. Lukaku još uvijek nije u fizički najboljoj formi zbog čega rijetko kada igra svih 90 minuta na utakmici.

Iako se nadao da će Inter na ljeto otkupiti njegov ugovor od Chelseaja i zadržati ga na Meazzi čini se da takav rasplet situacije na kraju ove sezone nećemo gledati.

Oglasi

To je potvrdio i direktor Intera, Giuseppe Marotta, koji je izjavio da će se Lukaku na kraju ove sezone vratiti u Chelsea bez obzira da li će popraviti formu ili ne u naredna dva mjeseca.

"Posudba važi za jednu sezonu i on će nakon 30. juna da se vrati u Chelsea bez obzira kako bude igrao. Ovo je bila sezona u kojoj nije blistao, a najviše zbog tog Mundijala gdje je išao nespreman i igrao", rekao je Marotta i dodao.

"Lukaku se nije fizički vratio u formu i zbog toga ne može igrati na nivou kao prije nekoliko godina. Još uvijek nije blizu tog nivoa niti igrač kojeg smo imali priliku gledati u prvom mandatu kada je bio u Interu".

Ovaj 29-godišnjak je nakon povratka u Inter u dosadašnjem dijelu sezone odigrao 18 mečeva u svim takmičenjima, te je zabio samo pet golova i dodao tek jednu asistenciju.

Podsjećanja radi u sezoni prije odlaska u Chelsea za Inter je odigrao 44 meča u svim takmičenjima, te je tada zabio čak 30 golova i upisao deset asistencija. Prošle sezone za Chelsea je na isto toliko mečeva dao 15 golova i ubilježio dvije asistencije.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Nije tajna da se Lukaku nada da će Inter otkupiti njegov ugovor i da će i iduće sezone igrati u Interu gdje je odigrao vjerovatno dvije najbolje sezone u karijeri, te smatra da se baš u tom klubu može vratiti u pravu formu.

No, pored svih nedaća koje su ga snašle sigurno da ni Marottina poruka da će se Lukaku vratiti na ljeto u Chelsea nimalo neće pomoći već odavno "izgubljenom" Belgijancu.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi