Marchisio završio karijeru, da može ponovo bi igrao samo jedan meč

Legendarni igrač Juventusa

Marchisio završio karijeru, da može ponovo bi igrao samo jedan meč

Admin Čaušević

Claudio Marchisio je sa 33 godine završio fudbalsku karijeru. 

Legendarni igrač Juventusa je odlučio da okači kopačke o klin iz razloga što ne može više igrati na vrhunskom nivou.

"Posljednjih mjeseci stigle su važne ponude sa drugih kontinenata iz drugih zemalja, ali u sebi sam znao da neću moći dati sve. Tako je i stigla ova odluka. Pod emocijama sam, sada se sve mijenja i počinje nova etapa", rekao je nekadašnji italijanski reprezentativac.

Marchisio je sa Starom damom osvojio veliki broj trofeja u Italiji uključujući sedam Scudetta, ali i izgubio je dva finala Lige prvaka. Ono iz 2015. protiv Barcelone bi da može najradije ponovio.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Volio bih ponovo igrati finale protiv Barcelone u Berlinu. Bilo je borbeno, volio bih da ponovo odigiramo jedan dio drugog poluvremena", kazao je nekada odlični veznjak o susretu kojeg su Katalonci dobili sa 3:1.

Marchisio je dres Juventusa nosio 389 puta, za Azzurre je upisao 55 nastupa, a posljednju sezonu je proveo u Zenitu. Jođš je nastupao za Empoli i to u sezoni 2007/2008. 

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi