Kakav je plan Simonea Inzaghija s Edinom Džekom?

Utakmica za trofej

Kakav je plan Simonea Inzaghija s Edinom Džekom?

Eldar Ganibegović

Sutra je na rasporedu finale italijanskog Superkupa između Intera i Juventusa.

Bit će ovo prilika za Edina Džeku da uzme prvi trofej otkako je stigao u Italiju 2015. godine, a italijanski Corriere dello Sport piše kako Simone Inzaghi neće mnogo razmišljati i da će Dijamanta staviti u prvu postavu.

Tako će, za razliku od ligaškog duela protiv Lazija prije dva dana (2:1), Džeko biti partner Lautara Martineza u napadu, dok će na klupu preseliti čileanski ofanzivac Alexis Sanchez.

Pomenuti list navodi kako će Džeko biti glavni adut Inzaghija u suprotstavljanju iskusnom stoperskom dvojcu Juventusa Chiellini - Bonucci.

Podsjetimo, Džeko je nedavno po drugi put prebolovao koronavirus, a u tim se vratio u pomenutoj utakmici protiv Lazija gdje je odigrao posljednjih petnaestak minuta.

Džeko je ove sezone u dresu Intera odigrao 25 utakmica u svim takmičenjima na kojima je postigao 11 golova i podijelio pet asistencija.

Nadamo se da će sutra nastaviti svoj golgeterski niz i postići prve golove u 2022. godini, te osvojiti toliko čekani trofej. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Bit će ovo 12. utakmica u karijeri protiv Juventusa za Edina Džeku, a u dosadašnjih 11 je postigao tri gola i upisao asistenciju, ali je samo dva puta slavio protiv torinskog kluba. Šest puta je njegova ekipa upisala poraz, a tri utakmice završile su bez pobjednika.

Utakmica Inter - Juventus igra se na Giuseppe Meazzi u Milanu s početkom od 21:00.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

emanuelmacron
I ja mislim ali laganice
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi