Inter dočekuje Juventus: Nimalo lijepe najave kada je Džeko u pitanju
Prema najavama Sky Sportsa, Edina Džeku večeras čeka klupa.

Lukaku opet od početka?

Inter dočekuje Juventus: Nimalo lijepe najave kada je Džeko u pitanju

E. Ganibegović

U derbiju 27. kola italijanske Serije A večeras se na Giuseppe Meazza stadionu u Milanu sastaju Inter i Juventus, a glavno pitanje za nas u Bosni i Hercegovini svakako je status Edina Džeke.

Dijamant je počeo prethodni susret Intera u kojem su viceprvaci Italije odigrali neriješeno (0:0) na gostovanju kod Porta u revanšu osmine finala Lige prvaka i tako s ukupnih 1:0 prošli dalje.

Sada slijedi novi meč u Seriji A nakon poraza od Spezije (2:1) u prošlom kolu, a čini se da će Dijamant ponovo na klupu. 

Prema najavama Sky Sportsa, Simone Inzaghi ponovo će u početku postavu uvrstiti Romelua Lukakua koji bi trebao biti partner u napadu Lautaru Martinezu.

Naravno, ovo su samo najave i tačno će se sve znati večeras oko 19 sati kada timovi objave početne postave, te se ipak nadamo da će Džeko biti starter.

Bitno je to svakako i za selektora Faruka Hadžibegića koji u Zenici okuplja Zmajeve pred uvodne utakmice kvalifikacija za EURO protiv Islanda i Slovačke.

Oglasi

Edin Džeko se ne nalazi baš u formi karijere. Od početka godine igrao je na svim utakmicama za Inter, njih 16, a postigao je samo dva pogotka.

Srušio je Napoli četvrtog januara (1:0), da bi 14 dana kasnije briljirao u pobjedi protiv Milana od 3:0 u finalu Superkupa Italije gdje je postigao drugi pogodak.

Otada traje post Edina Džeke, a vidjet ćemo da li će biti raspoložen danas, dva dana nakon 37. rođendana. Jasno je da bi gol Juventusu itekako popravio samopouzdanje Dijamantu, te da bi raspoloženiji stigao na okupljanje reprezentacije. 

Utakmica je na rasporedu od 20:45, a ostaje da vidimo šta će odlučiti Simone Inzaghi. Ovo su postave koje najavjuje Sky Sports:

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inter: Onana; Darmian, De Vrij, Acerbi; Dumfries, Barella, Brozović, Calhanoglu, Dimarco; Lukaku, Lautaro Martinez.

Juventus: Szczesny; Gatti, Bremer, Danilo; De Sciglio, Fagioli, Locatelli, Rabiot, Kostić; Soulé; Vlahović.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

hamdi kurtes
On je svoje odigro,kopačke o klin klocino.
0 1
zlaja205
Ma pustite Džeku više na miru momak je dao i previše...nek uživa..ne mora igrati i...pa šta
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi