Inter rutinski pobijedio Lecce, Džeko odigrao cijeli meč, ali nastavio golgeterski post

Slavili sa 2:0

Inter rutinski pobijedio Lecce, Džeko odigrao cijeli meč, ali nastavio golgeterski post

E. Čaušević

Fudbaleri Intera pobijedili su večeras pred svojim navijačima Lecce sa 2:0 u okviru 25. kola italijanske Serije A.

Inter je opravdao večeras ulogu favorita i bez većih problema uspio je da dođe do pobjede protiv Leccea.

Domaći su do prednosti stigli u 29. minuti kada je Henrikh Mkhitaryan postigao spektakularan gol s vrha kaznenog prostora nakon što ga je uposlio Barella.

Inter je do drugog gola mogao u finišu prvog poluvremena kada je Džeko centrirao za Lautara, ali argentinski napadač glavom šutira preko gola gostujućeg kluba.

Međutim, sve je jasno u ovoj utakmici bili već početkom drugog poluvremena. Inter je do drugog gola stigao u 53. minuti, a ovaj put Lautaro je bio precizan i nakon asistencije Dumfriesa pogodio je za 2:0.

U nastavku meča Inter je imao loptu u svom posjedu, ali već tada je bilo jasno da se čeka samo kraj utakmice i da je pitanje pobjednika već riješeno.

Do kraja utakmice nije bilo većih prilika na ovoj utakmici, te je na kraju Inter zadržao prednost i slavio je sa 2:0.

Bh. napadač Edin Džeko odigrao je večeras svih 90 minuta u pobjedi Intera protiv Leccea, ali se Dijamant nije uspio upisati u listu strijelaca i već je dva mjeseca bez gola u prvenstvu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inter se pobjedom vratio na drugo mjesto Serije A sa 50 bodova, te ima dva boda više u odnosu na trećeplasirani Lazio.

S druge strane Lecce se nalazi na 15. poziciji na tabeli sa 27 osvojenih bodova.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti