Svi se pitaju šta će biti s Džekom, a jedna stvar uopšte ne budi optimizam za novi ugovor

Pregovori su stali

Svi se pitaju šta će biti s Džekom, a jedna stvar uopšte ne budi optimizam za novi ugovor

E. Čaušević

Čelnici Intera počeli su pregovore s većinom igrača kojima ugovori ističu na kraju ove ili iduće sezone. S jednim prvotimcem su bez problema dogovorili nastavak saradnje, ali pitanje je na kraju šta će biti s Edinom Džekom kojem ugovor ističe ovog ljeta.

U Interu ne žele da gube vrijeme oko novih ugovora za igrače koji čine okosnicu ove ekipe jer ne žele da im se desi isto što i s Milanom Škriniarom koji je nedavno odbio produžiti ugovor i na ljeto će kao slobodan igrač napustiti Meazzu.

Čelnici ovog kluba počeli su pregovore s većinom igrača koji imaju ugovor do kraja ove ili iduće sezone, a za koje žele da i narednih sezona nose dres Intera.

Mediji na Apeninima pišu da je prvi na listi za novi ugovor bio Hakan Calhanoglu koji ima saradnju s Interom do ljeta 2024. godine, ali u klubu su itekako zadovoljni igrama turskog reprezentativca i žele da on ostane.

Pregovori Intera i Calhanoglua nisu dugo trajali jer je Turčin već pristao na ponudu ovog kluba, te bi se uskoro trebao ozvaničiti njihov nastavak saradnje.

Calhanoglu je pristao da potpiše novi ugovor koji će trajati do ljeta 2027. godine, a u narednim sedmicama će i zvanično sve biti potvrđeno i potpisano.

Oglasi

Nakon Calhanoglua čelnici Intera su počeli pregovore s mladim Alessandrom Bastonijem i uskoro će mu ponuditi novi ugovor s dosta boljim uslovima nego koje trenutno ima ovaj mladi defanzivac. Bastoniju trenutni ugovor također istiće na kraju iduće sezone.

Međutim, svi se pitaju šta će biti s Edinim Džekom kojem ugovor ističe na kraju sezone. Džeko je početkom godine oduševio sve i tada se pisalo da nema dileme da će dobiti novi ugovor, ali u prethodnim sedmicama kao da je sve stalo po tom pitanju.

Mediji na Apeninima pišu da Džeko više nije prioritet za čelnike Intera i da više nije toliko sigurno da će Dijamant i iduće sezone nositi dres ovog kluba.

Pregovori Džeke i Intera trenutno su stali iako se špekulisalo da će mu klub ponuditi novi jednogodišnji ugovor uz opciju da isti produži na još godinu dana. No, u posljednje vrijeme špekuliše se da Inter želi otkupiti ugovor Romelua Lukakua i da bi Džeko mogao biti višak u Interu ukoliko se to desi.

La Gazzetta dello Sport je objavila da Džeko ima na stolu već nekoliko ponuda, te da su inters pokazali i pojedini klubovi iz MLS-a.

Potražite više informacija na temu Serie A:

No, sigurno je da u Interu neće tako lako odustati od Džeke i sigurno je da će oni obaviti još nekoliko razgovora prije konačne odluke. Međutim, činjenica da su prioritet stavili na igrače kojima ugovor ne ističe tako brzo kao Dijamantu baš i nije za optimizma.

Džeko je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao 34 utakmice u svim takmičenjima za Inter, te je postigao 11 golova i upisao pet asistencija.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

hamdi kurtes
Nisu ludi da s tarabom produže ugovor.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi