"Moramo se riješiti Edina Džeke, mislim da znam ko bi ga najbolje zamijenio"

Bivši igrač Intera

"Moramo se riješiti Edina Džeke, mislim da znam ko bi ga najbolje zamijenio"

Edmir Škorić

Bivši defanzivac Intera Fulvio Collovati svoj nekadašnji klub ne vidi kao najvećeg favorita za Scudetto, a Edina Džeku bi najradije prodao na kraju sezone.

Inter brani titulu u Italiji, ali Nerazzurri ne igraju najbolje u posljednje vrijeme i trenutno gledaju u leđa svom gradskom rivalu Milanu, koji devet kola prije kraja ima sve u svojim nogama.

Collovati, stoper koji je za Inter igrao od 1982. do 1986. godine, a prethodno šest godina bio član ljutog rivala Milana, govorio je o šampionskoj trci, ali dotakao se i pitanja napadača na Giuseppe Meazzi.

"Inter nije prvi favorit, ali svakako je među nekoliko favorita za Scudetto. Po mom mišljenju, Milanu ide jako dobro i mislim da su trenutno u najboljoj poziciji", rekao je Collovati, koji je potom kazao da bi klub trebao ostaviti Lautara Martineza, a prodati Edina Džeku.

"Lautaro mora predstavljati referentnu tačku za budućnost Intera, a umjesto toga bi klub trebao gledati na budućnost bez Edina Džeke, kojeg se moramo riješiti. Za njega je neophodna zamjena, a po meni bi najbolji  izbor bio Gianluca Scamacca iz Sassuola, koji je jako perspektivan", dodao je Collovati.

Inter se povezuje i sa Paulom Dybalom, Argentincem kojem na kraju sezone ističe ugovor s Juventusom. Collovati ne misli da bi Dybala bio dobar potez za Inter.

"Dybala bi svugdje dobro igrao, ali pitanje je isplati li se uložiti novac i biti na milosti i nemilosti nogometaša koji ima fizičke probleme? U svakom slučaju, o njegovoj klasi je suvišno govoriti, ali nisam siguran da bi dovođenje Dybale bio pravi pogodak za Inter".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inter ima četiri boda manje od vodećeg Milana i utakmicu manje. Rossoneri imaju 63, Inter 59, a između njih je Napoli sa 60 bodova.

Plavo-crni ovaj vikend igraju protiv Fiorentine kod kuće, a Milan će u goste Cagliariju, dok će Napoli biti domaćin Udineseu.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi