Inter Miami promijenio grb u čast borbe protiv koronavirusa!

Svaka čast!

Inter Miami promijenio grb u čast borbe protiv koronavirusa!

Edmir Škorić

Inter Miami, nova MLS franžiza na čijem je čelu legendarni Englez David Beckham, ima novi grb.

Ovim je potezom MLS momčad promovisala socijalno distanciranje tokom pandemije koronavirusa.

Na starom grbu nalazile su se dvije čaplje s isprepletenim nogama, ali na novom grbu one su udaljene i time je podržana smjernica o održavanju udaljenosti među ljudima s ciljem sprečavanja daljnje zaraze koronavirusom.

MLS je, kao i sva veća takmičenja, suspendovan do daljnjeg, a Inter Miami na čelu s Beckhamom zaslužuje aplauz za svoj trud kako bi ljudi bili svjesniji koliko je važno da budu udaljeni u ovim trenucima kada vlada pandemija koronavirusa.

Chris Allan, potpredsjednik tima za angažman u zajednici, rekao je: "COVID-19 zaustavio je svijet svojim koracima i kao rezultat toga nikada nije bilo važnije slušati savjet i smjer vlasti da se zalažu za jedinstvo i sudjelovanje u socijalno distanciranje. Inter Miami CF želi iskoristiti domet našeg kluba, igrača i vlasničke grupe kako bi pojačao i podijelio ovu poruku s onima koji nas prate na Južnoj Floridi i širom svijeta."

Inter Miami trebao je odigrati svoj dugo očekivani domaći debi 14. marta protiv Los Angeles Galaxyja, no tada je sezona obustavljena.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti