Di Maria dobio ponudu koju teško može odbiti: U svlačionici ga čekaju svjetske zvijezde
FOTO: EPA

Ističe mu ugovor sa Benficom

Di Maria dobio ponudu koju teško može odbiti: U svlačionici ga čekaju svjetske zvijezde

Haris Zilić

Lagano ulazimo u mjesec juni, EURO u Njemačkoj će biti u centru fudbalske javnost, ali također ljeto uvijek donosi uzbuđenja na transfer pijaci kada su u pitanju fudbaleri.

Krajem juna 2024. godine ugovor sa Benficom ističe iskusnom argentinskom fudbaleru Angelu Di Mariji (36).

Početkom kalendarske godine govorilo se o njegovom povratku u Argentinu. Di Maria je imao ponudu svog matičnog kluba Rosaria da odigra za njih sezonu ili više na zalasku karijere, a to bi sigurno bila lijepa priča da završi karijeru tamo gdje i počeo.

Međutim, stigla je nova ponuda koju Argentinac teško može odbiti, a zaigrao bi sa još dva velikana svjetskog fudbala Lionelom Messijem i Luisom Suarezom.

Trenutni lider MLS-a čini sve da privoli Di Mariu da obuče njihov dres.

Navodno je Di Maria dogovorio finansijske uslove sa timom iz Miamija, a ostali su još detalji da se usaglase.

Oglasi

U opticaju su dva scenarija. Da Di Maria u junu ode Miami ili da to uradi početkom 2025. godine, a da do tada nosi dres Rosaria.

U Interu se nadaju da bi Di Maria već u junu mogao da sleti na Floridu i zvanično popiše. I samog fudbalera privlači činjenica da bi igrao u timu sa Messijem i Suarezom, a dres Intera iz Miamija nosi i Sergio Busquets.

Angel Di Maria (36) je trenutno član Benfice s kojom ima ugovor do ljeta 2024. godine, a to mu drugi je drugi put da je obukao dres tim iz Lisabona za koji je igra od 2007. do 2010. godine nakon čega odlazi u Real Madrid.

Nakon Reala nosio je dres Manchester Uniteda, PSG-a, Juventusa, a za reprezentaciju Argentine je skupio 137 nastupa i postigao 20 golova. Profesionalnu karijeru je počeo 2006. godine kada je zaigrao za prvi tim Rosaria. Sa Gaučosima je bio prvak svijeta u Kataru 2022. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi