Vidio da se Lautaro popeo na prečku, htio i on isto napraviti, pa se osramotio za cijeli život

Kamera snimila urnebesnu situaciju

Vidio da se Lautaro popeo na prečku, htio i on isto napraviti, pa se osramotio za cijeli život

Endin Čaušević

Inter je u ponedjeljak na San Siru pobijedio Milan sa 2:1 i pet kola prije kraja osigurao je titulu prvaka Italije. Igrači ovog kluba nisu mogli na slađi način da ovjere novi Scudetto, a tokom proslave u centru pažnje našao se Federico Dimarco jer je kamera snimila urnebesnu situaciju.

Inter nije mogao na slađi način da dođe do nove titule prvaka Italije i to u gradskom derbiju protiv Milana.

Rossoneri su imali ulogu domaćina u ovom meču što je igračima Intera sigurno bio motiv više da pred navijačima ljutog rivala proslave tittulu, te su na kraju uspjeli da to urade.

Inter je slavio sa 2:1 golovima koje su postigli Acerbi i Thuram, dok je u finišu meča jedini strijelac za Milan bio Tomori.

U sudijskoj nadoknadi gledali smo i nemile scene jer je došlo do tuče između igrača gradskih rivala. Jasno je da je fudbalerima Milana teško palo što je Inter baš protiv njih ovjerio Scudetto, te su izgubili živce u zadnjim minutama meča.

Na kraju su zbog tuče crvene kartone u taboru Rossonera dobili Theo Hernandez i Davide Calabria, dok je u ekipi Intera isključen Denzel Dumfries.

Oglasi

No, kada je sudija svirao kraj meča počelo je veliko slavlje igrača i navijača Intera. S druge strane pristalice Milana su brže bolje napustile San Siro kako ne bi morali gledati takve scene na svom stadionu.

Tokom proslave u centru pažnje našao se Federico Dimarco jer je kamera snimila urnebesnu situaciju.

Igrači Intera otišli su do tribine gdje su bili smješteni njihovi navijači, a Lautaro i Dimarco su potom htjeli da se popnu na prečku gola i tako slave titulu sa pristalicama svog kluba.

Argentinski napadač uspio je u tome, ali s druge strane Dimarco nikako nije uspio da se popne na prečku. Kamera je snimala taj detalj, te je "patnja" igrača Intera trajala neko vrijeme, ali na kraju nije uspio.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Slavlje se nakon terena preselilo i u svlačionicu, a potom su igrači i stručni štab u jednom restoranu u Milanu imali posebnu zabavu nakon utakmice.

Za Inter ovo je bio 20. Scudetto koji su uspjeli da osvoje čime su iza leđa ostavili upravo Milan koji ima jednu titulu manje. Naravno, apsolutni rekorder je Juventus koji ima čak 36 titula prvaka Italije.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi