Inter odbio Romin prijedlog za Džekin transfer

Piše Tuttosport

Inter odbio Romin prijedlog za Džekin transfer

A. Čaušević

Edin Džeko je posljednji ovosezonski meč odigrao sinoć u porazu reprezentacije BiH protiv Italije. 

Azzurri su slavili sa 2:1, a jedini gol za Zmajeve zabio je upravo Džeko koji se već duže vremena spominje kao novi igrač Intera.

U izjavi poslije utakmice za italijanske medije je kazao da je još uvijek igrač Rome i da se raduje odlasku na odmor poslije naporne sezone.

"Ja sam još uvijek igrač Rome. Sada odoh na odmor nakon duge sezone. Počinje odmor i onda ćemo vidjeti", rekao je Džeko.

Džeko je odavno postigao dogovor s Interom, dok milanski klub i Roma nikako da pronađu dobitni recept za realizaciju transfera.

Prema pisanju Tuttosporta Vučica je zatražila da se u Džekin transfer uključi i talentovani napadač Sebastiano Esposito, ali su Nerazzurri odbili taj prijedlog.

Esposito je rođen 2002. godine, u prošloj sezoni je zabilježio 34 nastupa za omladinske selekcije Intera i zabio je 24 gola.

Već od ranije se spominje kako bi Džekin transfer u Inter trebao iznositi oko 12 miliona s tim da u posao bude uključen i neki od mladih igrača milanskog kluba.

Conteu ne daju mira, jer sve zanima samo Edin Džeko

Novi trener Intera Antonio Conte jednostavno nema mira od italijanskih novinara.

Gdje god da se pojavi novi šef Nerazzurra tu bude i hrpa novinara, a tako je bilo i sinoć u jednom restoranu u Milanu.

Conte se sastavo sa direktorima kluba, a nakon izlaska ga je dočekalo pitanje o bh. napadaču Edinu Džeki.

Međutim, sjajni stručnjak nije želio ništa da kaže i samo je kratko komentarisao.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Večerali smo i sretni smo zbog pobjede reprezentacije. Ne želim ništa više reći. Mogu reći samo da sam sretan što sam počeo sa poslom", istakao je Conte.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije