Inter nakon 25 godina mijenja sponzora na dresu, navijači tužni zbog odluke kluba

Žele više novca

Inter nakon 25 godina mijenja sponzora na dresu, navijači tužni zbog odluke kluba

E. Čaušević

Italijanski mediji pišu da će Inter nakon 25 godina promijeniti sponzora na dresu.

Poznato je da već 25 godina prednju stranu Interovog dresa krasi sponzor Pirelli, ali La Gazzetta dello Sport piše da će se nakon više od dvije decenije završiti njihova saradnja.

Poznati proizvođač guma je s Interom postigao dogovor još 1994. godine, te je klub postao prepoznatljiv zbog natpisa na dresu.

No, u Interu su sada odlučili da promijene sponzora i potraže investitora u Aziji. U igri su Evergrande, Hisense i Samsung i pitanje je samo ko će ponuditi više novca.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Špekuliše se da će Inter od novog ugovora inkasirati između 30 i 35 miliona eura. No, navijačima se ne sviđa što su na takav način odlučili da se raziđu s Pirellijem, ali s obzirom da su vlasnici Intera iz Azije takva odluka nije iznenađujuća.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klackalica
Nek se Pirelli isprsi i ponudi istu cifru kao ovi ili par miliona manju, siguran sam da ih ne bi mijenjali..a ne igrat na emocije 30 godina
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi