Lukaku se oporavio od povrede, ali to ne znači da će igrati

Džeko najavljen u prvoj postavi

Lukaku se oporavio od povrede, ali to ne znači da će igrati

E. Ganibegović

Nakon reprezentativne pauze u kojoj smo pratili utakmice 5. i 6. kola Lige nacija, vraća nam se klupski fudbal.

Našeg kapitena Edina Džeku koji je odigrao maestralnu utakmicu protiv Crne Gore, pa onda i postigao svoj 64. gol za reprezentaciju protiv Rumunije, očekuje utakmica osmog kola Serije A.

Naime, njegov Inter na Giuseppe Meazzi dočekuje Romu, klub u kojem je Dijamant proveo najveći dio svoje karijere.

Inter nakon nekoliko loših rezultata koji su kulminirali porazom kod Udinesea (3:1) uoči reprezenativne pauze ima imperativ pobjede protiv osvajača Konferencijske lige iz prethodne sezone.

Prema izvještajima italijanskih medija, belgijski napadač Romelu Lukaku oporavio se od povrede, no to ne znači i da će igrati protiv Rome u početnoj postavi.

Kako mnogi mediji na Apeninima javljaju, prednost u napadu Rome ispred Lukakua i Corree imat će Edin Džeko i Lautaro Martinez, dok će Lukaku i Correa šansu čekati s klupe za rezervne igrače.

Oglasi

Dodatni problem za Simonea Inzaghija koji više skoro da nema prava na kiks jeste suspenzija Marcela Brozovića umjesto kojeg bi na teren trebao Kristjan Asllani.

Moguća postava Intera: Handanović; Škriniar, Acerbi, Batons; Dumfries, Barella, Asllani, Mkitharyan, Dimarco; Lautaro, Džeko.

S druge strane, ekipa Josea Mourinha trebala bi biti predvođena svojim najboljim igračima, Dybalom, Abrahamom i Zaniolom, te u Milano sigurno neće doputovati s bijelom zastavicom i tražit će bod(ove) kod poljuljanog Intera.

Moguća postava Rome: Rui Patricio; Mancini, Smalling, Ibanez; Celik, Pellegrini, Cristante, Spinazzola; Zaniolo, Dybala, Abraham.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Nakon sedam odigranih kola Roma se nalazi na šestom mjestu s 13 bodova, dok je Inter s bodom manje na jednom mjestu ispod i ukoliko misli ući u borbu za titulu prvaka države, vrijeme je da se probudi i krene da pobjeđuje mnogo češće nego što to sada čini. 

Utakmica Inter - Roma igra se u subotu, prvog oktobra, s početkom u 18 sati. 

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ado_GTI
Handanović ostario nije više za prvih 11, svi njegovi golovi koje je primio nije se ni bacio samo očima ispravio loptu u gol.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi