Inter u nedjelju nema pravo na kiks, Inzaghi već ima prvih 11

Očekivane promjene

Inter u nedjelju nema pravo na kiks, Inzaghi već ima prvih 11

Edmir Škorić

Nakon poraza od Liverpoola u Ligi prvaka, Inter na Giuseppe Meazzi u nedjelju dočekuje Sassuolo.

Nerazzurre ne krasi dobra forma u posljednje vrijeme. Imali su poraz od Milana u gradskom derbiju, remi s Napolijem, pa poraz od Liverpoola i da nije bilo pobjede nad Romom u Kupu, bio bi ovo jako loš mjesec za aktuelnog prvaka Italije.

No, Inter je i dalje u dobroj poziciji kada govorimo o borbi za Scudetto. Ima bod manje od gradskog rivala Milana, ali i dalje ima utakmicu manje (protiv Bologne) i svakako da ima sve u svojim nogama 13 kola prije kraja.

Utakmica protiv Sassuola, koji itekako zna da bude neugodan, od velike je važnosti za tim Simonea Inzaghija, koji praktično nema pravo na kiks.

U ovom periodu učestalih i zahtjevnih mečeva, Inzaghi je prisiljen da rotira, koliko god može, a tako će biti i u nedjelju u meču 26. kola Serije A koji se igra od 18 sati.

Još je upitno da li će Alessandro Bastoni imati pravo nastupa nakon žalbe na kaznu zbog crvenog kartona. Ukoliko ga ne bude, Federico Dimarco bi upao u zadnju liniju. Uz Marcela Brozovića, siguran u veznom redu je Nicolo Barella, koji je zbog suspenzije propustio duel sa Liverpoolom u srijedu navečer.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Umjesto Artura Vidala, koji je bio starter protiv Liverpoola, očekivati je da krene Roberto Gagliardini, dok bi Lautaru Martinezu umjesto Edina Džeke društvo u napadu trebao praviti Alexis Sanchez, a bh. reprezentativac dobiće šansu da malo odmori.

Prema listu Corriere dello Sport, Inter bi trebao zaigrati u ovom sastavu: Handanović; Skriniar, de Vrij, Dimarco; Dumfries, Gagliardini, Barella, Calhanoglu, Perišić; Sanchez, Lautaro Martinez.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi