Nazire se startna postava: Inter na balkanski pogon, Džekino mjesto "zacementirano"

Sky donosi sastav Nerazzurra

Nazire se startna postava: Inter na balkanski pogon, Džekino mjesto "zacementirano"

S. Grebović

Vikend koji je pred nama donosi nam novu sezonu talijanske Serie A.

Fudbaleri Intera su prošlogodišnjim osvajanjem Scudetta skinuli sa trona nedodirljivi Juventus koji je bio prvak u prethodnih devet sezona.

Ovog ljeta desile su se velike promjene u upravljačkim i igračkim redovima Nerazzurra. Tim su napustili dva vrlo bitna igrača, Achraf Hakimi, koji je otišao u PSG, te Romelu Lukaku koji je postao novi-stari član Chelseaja.

Pored njih i Antonio Conte je napustio klupu Intera, a umjesto njega doveden je doskorašnji trener Lazija, Simeone Inzaghi.

Na mjesto Belgijanca, koji je prošle sezone bio prvi strijelac tima i drugi topnik lige sa 24 pogotka, došao je bh. kapiten Edin Džeko.

Inter u odbranu šampionskog naslova kreće subotnjom utakmicom protiv Genoe, a talijanski Sky pozabavio se postavom koju bi trener Inzaghi mogao izvesti na teren.

Prema njihovoj procjeni meč bi mogli početi ovi igrači: Handanović; Skriniar, De Vrij, Bastoni; Darmian, Barella, Brozović, Calhanoglu, Perišić; Sensi; Džeko.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U početnih 11 će igrati čak četiri igrača sa ovih prostora i to u formaciji 3-5-1-1.

Utakmica između Intera i Genoe na rasporedu je u subotu od 18:30.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
Dva Bošnjaka i dva Hrvata, halal vjera.
5 1
Arnel925
I Pjanic
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi