Nestvaran preokret Intera protiv Torina

Važna pobjeda za Conteov tim

Nestvaran preokret Intera protiv Torina

E. Čaušević

Fantastičan meč na Meazzi odigrali su Inter i Torino, a na kraju domaći tim je nakon nestvarnog preokreta uspio da pobijedi sa 4:2.

Torino je poveo u drugoj minuti sudijske nadoknade prvog dijela kada je gol postigao Zaza. Gosti su u 62. minuti vodili sa 2:0 golom Ansaldija iz penala i činilo se da su blizu senzacije.

No, to kao da je naljutilo igrače Intera koji su za nekih 20-tak minuta uspjeli da dođu do potpunog preokreta.

Samo dvije minute nakon gola Ansaldija ekipa Intera je smanjila na 1:2, a pogodak je postigao Alexis.

Inter je do izjednačenja stigao već u 67. minuti. Alexis je ovaj put bio asistent, a mrežu Torina zatresao je Romelu Lukaku.

Kada se činilo da bi Torino mogao do boda jedan od igrača ovo tima napravio je veliku glupost i faulirao je Hakimija u svom kaznenom prostoru. La Penna je gledao VAR i opravdano svirao penal za Inter.

Odgovornost s bijele tačke preuzeo je Lukaku koji je svojim drugim golom na meču pogodio za 3:2. Do kraja meča domaći su zabili još jedan gol, a konačnih 4:2 postavio je Lautaro Martinez.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inter je sada peti sa 15 bodova, dok je Torino tek na 18. mjestu sa pet osvojenih bodova iz osam utakmica. Za Torino danas u konkurenciji nije bio bh. reprezentativac Amer Gojak koji je prema pisanju tamošnjih medija pozitivan na koronavirus.

Važnu pobjedu ostvarila je i Bologna koja je u gostima pobijedila Sampdoriju sa 2:1, dok je Sassuolo kao gost bio bolji od Verone sa 2:0.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi