Inter u velikim problemima: Šta je Conte spremio za Veronu?

Nerazzurre muče povrede

Inter u velikim problemima: Šta je Conte spremio za Veronu?

Inter danas, u okviru 12. kola Serije A, dočekuje Veronu i pobjeda je imperativ za crno-plave žele li nastaviti utrku sa Juventusom. Ipak, pred milanskim timom je jako težak zadatak.

Povrede su desetkovale Nerazzurre i sada se ispostavilo da Conteova "kuknjava" da njegova ekipa nema dovoljnu širinu da se takmiči na više frontova nije bila bez osnova.

Kriza uzrokovana povredama prvotimaca već neko vrijeme zabrinjava Contea, a nakon poraza od Borussije Dortmund u Ligi prvaka Alexisu Sanchezu, Kwadwu Asamoahu i Roberto Gagliardiniju su se na rehabilitaciji pridružili Stefano Sensi i Matteo Politano.

Danilo D'Ambrosio se vratio u ekipu, ali vjerovatno nije dovoljno spreman da se nađe u startnoj postavi, dok će umjesto Diega Godina mjesto u zadnjoj liniji gotovo sigurno zauzeti Alessandro Bastoni.

Velike promjene se očekuju u veznom redu, pa će Valentino Lazaro vjerovatno uz desnu aut liniju, što bi značilo da će se Candreva premjestiti na lijevu stranu - ukoliko Birahgi ne bude u startnoj postavi.

Lautaro Martinez i Romelu Lukaku su jedini spremni seniori napadači i obojica bi trebala početi utakmicu. Conte na raspolaganju ima još 17-godišnjeg Sebastiana Esposita.

Potražite više informacija na temu Serie A:

I Verona ima puno problema pred današnji meč, s obzirom da joj nedostaju defanzivci Bocchetti, Gunter i Kumbulla, dok Veloso i Bessa još nisu potpuno spremni.

Utakmica na Meazzi počinje u 18:00 sati, a Inter je uprkos silnim problemima sa povredama veliki favorit. Pogledajte kvote kladionice MOZZART za ovaj meč!

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE