Inter želi pokvariti Juventusove planove: "Dragulju" Uniteda ponuđen petogodišnji ugovr

Gdje će Chong na ljeto?

Inter želi pokvariti Juventusove planove: "Dragulju" Uniteda ponuđen petogodišnji ugovr

Na mladog Tahitha Chonga na Old Traffordu već odavno gledaju kao na sljedeću "veliku stvar".

Međutim, ugovor 20-godišnjeg krilnog napadača sa Manchester Unitedom traje do narednog ljeta, on još ne dobija pravu priliku, a mnogi evropski velikani sada pokušavaju "nagovoriti" Chonga da ne produži ugovor sa Unitedom i dođe u njihove redove. Prije svega su za mladog Holanđanina zainteresovani na Apeninima.

Nedavno su se pojavile špekulacije da je Juventus već ponudio Chongu "pristojnu" platu i bogate bonuse ukoliko odbije produženje saradnje sa Unitedom i dođe u Torino.

Sada je, ipak, i Inter napravio konkretan korak ne bi li pokvario planove Juventusa (naravno i Manchester Uniteda) i namamio mladog ofanzivca u svoje redove.

Tuttomercatoweb.com vjeruje da su se Nerazzurri već sastali sa Sinouhom Mohamedom, mendžerom mladog Chonga, te da su "stavili na stol" ugovor spreman za njegovog klijenta.

Navodno je riječ o petogodišnjem ugovoru vrijednom dva miliona eura po sezoni uz opciju automatskog uvećanja primanja u zavisnosti od Chongovih partija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Također se vjeruje da je Inter spremio i pet miliona eura "nagrade" za Chongovog menadžera ukoliko mladi Holanđanin stigne na Meazzu.

Podsjetimo, Chong je navodno već izrazio želju da napusti Old Trafford, a da li će se to na ljeto zaista i desiti - ostaje da se vidi.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Red
Neka im daju ovaj 'dragulj' dzaba. Ima godina ko i Jadon Sancho.
1 3
Mele
Ima talenat ali treba on jos trave pretrcati da bi igrao top fudbal..
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi