Selektor Slovenije o Dini Hotiću: Jako mi je zanimljiv, bilo bi pogrešno da to demantujem

Krilni fudbaler izrazio želju da igra za BiH

Selektor Slovenije o Dini Hotiću: Jako mi je zanimljiv, bilo bi pogrešno da to demantujem

Krilni fudbaler Maribora Dino Hotić (24) igra u odličnoj formi u posljednje vrijeme, pa se u slovenačkim medijima špekulisalo da bi uskoro mogao debitovati za A selekciju ove zemlje.

I zaista, Hotić je bio zanimljiv selektoru Slovenije Matjažu Keku, ali je u međuvremenu odlučio da želi igrati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Proces promjene sportskog državljanstva Dine Hotića je već počeo, a na današnjoj presici je selektor Slovenije govorio i upravo o ovom slučaju.

"U neku ruku to razumijem i stvar je, naravno, potpuno legitimna. Odluku donosi svaki pojedinac za sebe, neko to mora učiniti. Drago mi je što su oni koji nose dres reprezentacije svjesni važnosti, poštovanja i svega ostalog što on predstavlja. Mislim da nam može biti drago što su fudbaleri to uspjeli pokazati, a ono što ovih dana čine odbojkašice samo potvrđuje kako igrači reaguju kada dobiju poziv za nastup u reprezentaciji. Inače, naravno da razumijem i ovo... Već sam iznio svoj stav o Kamplu i Skubiću, ne smatram to ucjenom...", izjavio je Kek, pa nastavio:

"Naravno, igrač o kojem govorimo mi je vrlo zanimljiv, bilo bi jako pogrešno to demantovati. Kada je u pitanju Savez, možete biti sigurni da smo sve napravili, reagovali smo na način koji je za mene prihvatljiv... Naravno, za nas će biti jako neugodno ako budemo imali 15 igrača koji žele promijeniti državljanstvo prije sljedeće reprezentativne akcije".

Inače, Slovenija u oktobru igra dvije utakmice, protiv Sj. Makedonije i Austrije.

Kada je u pitanju Dino Hotić, ovaj fudbaler je prošao sve omladinske selekcije Slovenije, od U16 do U21, ali nikada nije nastupio za A tim.

Top Komentari

pejtonekipa
Bolji je Muris Mesanovic, jel tako Bikac, Mex i Lux?
0 1
Prazina
Čekaj malo, da li je i on sada đubre izdajničko o kojem ne treba da se troše riječi, kao što su mnogi govorili o nekim igračima koji su odlučili da igraju za neke druge države??
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi