Inzaghi: Dajte Zlatanu 'devetku' da skine prokletstvo
EPA

Dao intervju za italijanske medije

Inzaghi: Dajte Zlatanu 'devetku' da skine prokletstvo

Nekada sjajni napadač Pippo Inzaghi savjetovao je Zlatanu Ibrahimoviću da zaduži 'devetku' u Milanu.

Taj broj ostao je slobodan nakon što je Krzysztof Piatek karijeru nastavio u Herthi, ali ni Poljak, kao ni njegovi prethodnici, nisu uspjeli skinuti tzv. 'kletvu' koja ga prati od umirovljenja legendarnog Inzaghija.

Od tada do danas kroz klub je s brojem devet prodefilovalo osam napadača. Nijedan od njih s tim brojem se nije zadržao duže od jedne sezone, štaviše, neki su otišli nakon samo pola sezone, iako se radi o imenima koja su osvajala brojne naslove kroz karijeru.

Inzaghi vjeruje da je Ibrahimović taj koji može skinuti prokletstvo Milanove 'devetke' i da bi sljedeće sezone, ukoliko ostane u klubu, trebao da je nosi na leđima.

"Ako neko zabija golove s brojem devet na leđima, onda sam sretan zbog toga. Završimo više priču o 'prokletstvu'. Nema u redu da se broj devet povuče, jer ga neko mora nositi, a ja se nadam da će to biti Ibrahimović ako odluči ostati. Ima dovoljno široka ramena da se nosi s tim teretom", kazao je Inzaghi, pa dodao:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Bio sam uvjeren da će Ibrahimović donijeti mnogo ovom timu, čak i prije nego što je zabio svoj prvi gol. Nikada ne bi pristao da se vrati ako nije maksimalno spreman. Znam koliko mu je fudbal bitan, koliko voli izazove i pobjede."

Inzaghi se nakon bogate karijere okrenuo trenerskom poslu. Danas vodi Benevento.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi