Inzaghi nakon poraza: Greške su nas skupo koštale, ovdje završavaju naši snovi o Ligi prvaka
Laziju sada slijedi borba za Evropa ligu

Trener Lazija nije imao razloga za zadovoljstvo nakon utakmice

Inzaghi nakon poraza: Greške su nas skupo koštale, ovdje završavaju naši snovi o Ligi prvaka

S. Pašalić, foto: EPA

Lazio je danas poražen na svom terenu od Atalante sa 3:1 čime je praktično i ostao bez šansi da osigura Ligu prvaka naredne sezone.

Jasno je to i treneru Lazija Simoneu Inzaghiju koji je nakon utakmice rekao kako je Atalanta zasluženo pobijedila te da ovo znači "Zbogom Ligi prvaka" što se njegovog tima tiče, ali napominje da njegov tim i dalje može ostati van evropskih takmičenja.

"Mislim da je za nas Liga prvaka završena priča. Želimo se kvalifikovati za Evropu, što možemo učiniti ili kroz Kup Italije ili u Serie A. Još uvijek smo u vrhu i imamo utakmicu s Torinom, pa se nadamo da ćemo uspjeti u prvenstvu osigurati Evropa ligu i da nećemo morati čekati finale kupa", rekao je Inzaghi pa nastavio:

"Bila je ovo dobra utakmica, odigrana dobrim tempom, onda je nažalost individualna greška bila prevelika, utakmica je odlučena nakon toga jer smo se nakon 2:1 raspali i Atalanta je bila vrlo dobra. Nakon vodstva smo propustili nekoliko prilika, oni su izjednačili i na kraju slavili"

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Dobro smo pristupili meču, ali nakon prednosti morali smo učiniti više, jer u tim utakmicama nije dovoljno postići jedan gol i stati, bili su lucidniji od nas i uz određene individualne greške ne možemo razmišljati o pobjedi u takvoj utakmici"

"Individualne pogreške su pravljene i ranije, Wallace je vrlo dobar igrač koji se vratio u Genoi u nedjelju, dogodila se danas greška i na kraju sam se odlučio zamijeniti Bastosa jer je imao žuti karton", zaključio je Inzaghi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi