Inzaghi: Ovo je sada za nas najvažnija utakmica u sezoni

Trener Intera

Inzaghi: Ovo je sada za nas najvažnija utakmica u sezoni

Edmir Škorić

Nakon pobjede nad Napolijem u derbiju Serije A, u Interu se okreću novoj utakmici i novom izazovu.

Inter se jučer s 3:2 pobjedom nad Napolijem vratio u borbu za Scudetto, ali istovremeno pokušava da izbori nokaut fazu Lige prvaka, pa je zbog toga duel sa Šahtarom od krucijalne važnosti.

“Bila je to ključna utakmica sezone, iako će najvažnija biti za tri dana protiv Šahtara u Ligi prvaka", rekao je trener Intera Simone Inzaghi nakon jučerašnje pobjede.

"Moramo nastaviti u istom duhu. Sada se moramo usredotočiti na Ligu prvaka, jer Inter nije prošao grupnu fazu previše godina, a imamo velike prilike da to ostvarimo", dodao je on.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ova utakmica igra se u srijedu od 18:45 sati na Giuseppe Meazzi. Inter je sa sedam bodova na drugom mjestu, a vodeći je Real Madrid sa devet bodova. Inter bi pobjedom vjerovatno i osigurao prolaz jer Šerif, koji ima šest bodova, igra težak meč protiv Real Madrida.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi