Ponovo je na sceni najveći tragičar u Italiji: Sada je dobio podršku kluba, ali ako ovako nastavi...

Radu ne prestaje griješiti

Ponovo je na sceni najveći tragičar u Italiji: Sada je dobio podršku kluba, ali ako ovako nastavi...

Eldar Ganibegović

Rumunski golman Ionut Radu na neki je način obilježio prethodnu sezonu Serije A.

U kolima gdje se lomila trka Milana i Intera za prvaka Italije, on je dobio neočekivanu priliku da brani u zaostaloj utakmici protiv Bologne i zabrljao je.

Kod rezultata 1:1, napravio je fatalnu grešku i poklonio gol igračima Bologne, te tako kumovao porazu svog tima i udaljio ga od titule koju je na kraju osvojio ljuti rival, Milan.

Ovog ljeta Rumun je napustio Inter i potpisao za novog prvoligaša, ekipu Cremonesea, gdje je nastavio sa svojim kikserskim navikama. Odmah u debiju se obrukao i koštao klub boda na otvaranju sezone.

Činilo se da će Cremonese proslaviti veliki bod protiv Fiorentine, a onda u 95. minuti Ionat Radu postiže autogol, odnosno hvata jednu loptu i ulazi s njom u gol.

Ipak, rumunski golman dobio je podršku svog kluba nakon brojnih drugih kritika koje je dobio, no ako ovako nastavi jasno je da bi mogao završiti na klupi i u ovom timu.

"Svaki igrač Cremonesea dio je porodice, društva, grupe. Svaka pohvala i svaka kritika pojedine osobe uvijek je upućena cijeloj momčadi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Jer takvi smo, složni i na terenu i izvan njega, u dobrim, a posebno u teškim vremenima. Napisali smo nakon utakmice: izgubili smo kao momčad, pobijedit ćemo kao momčad", poruka je koju je Cremonese objavio na Facebooku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi