Inter najvećeg tragičara iz prošle sezone poslao na posudbu

Radu napustio Meazzu

Inter najvećeg tragičara iz prošle sezone poslao na posudbu · Zvanično

Endin Čaušević

Inter prošle sezone nije uspio da odbrani titulu prvaka Italije, a za najvećeg tragičara proglašen je rumunski golman Ionut Radu.

Radu je u finišu sezone branio na meču Bologne i Intera i u finišu utakmice kod rezultata 1:1 napravio je nevjerovatnu grešku i primio pogodak koji je Bologni donio pobjedu.

Inter je u toj utakmici ostao bez ključnih bodova u borbi za titulu i do kraja sezone to nije uspio da nadoknadi, te je Scudetto otišao na kraju u vitrine gradskog rivala Milana.

Radu je dobio žestoke kritike od navijača Intera i Rumuna su proglasili najvećim tragičarom ovog kluba, te su zatražili od čelnika Intera da on napusti Meazzu.

Na kraju su čelnici Intera poslušali glas navijača i odlučili su Radua poslati na posudbu.

Naime, ovaj 25-godišnji golman će u narednoj sezoni braniti u dresu Cremonesea koji je uspio nedavno da izbori plasman u Seriju A, a očekuje se da će Radu biti prvi golman u novoj sezoni.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Treba dodati da Radu s Interom ima ugovor do ljeta 2024. godine, a na posudbi u Cremoneseu će biti do kraja iduće sezone i ovaj klub će imati priliku da otkupi njegov ugovor.

Image

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti