Interov tragičar ostaje bez mjesta u ekipi: "Greška nema nikakve veze s odlukom"
Foto - EPA

Ionut Radu napušta Nerazzurre

Interov tragičar ostaje bez mjesta u ekipi: "Greška nema nikakve veze s odlukom"

Midhat Šljivak

Rumunski golman Ionut Radu (24) napravio je katastrofalnu grešku u utakmici protiv Bologne i mogao bi koštati ekipu Intera titule prvaka.

Radu je neočekivano dobio šansu za igru umjesto Samira Handanoviča. Branio je dobro do 82. minute kada povratnu loptu Ivana Perišića iz auta šalje prema svom golu, a Sansone je to jedva dočekao i pogodio je za 2:1.

Tako je četiri kola prije kraja Inter ostao dva boda iza gradskog rivala Milana u trci za prvaka.

Uplakani Radu je nakon velike greške saznao i vijest da klub u narednoj sezoni neće računati na njegove usluge. Gazzetta delo sport tvrdi da je rukovodstvo Nerazzurra donijelo odluku o tome.

"Ideja je da Ionut nema mjesta u klubu naredne sezone. Onana stiže u klub, Handanovič je vjerovatno dobiti novi ugovor i za Radua nema mjesta. Njegova greška u Bologni nema nikakve veze s ovom odlukom kluba", piše Gazzetta dello Sport.

Ipak, Radu će imati šansu da se dokaže u nekom drugom klubu. Ponuda mu ne nedostaje.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Radu bi volio da ostane u Italiji. Zainteresovano je nekoliko timova koji su se već raspitivali za njega. Prije svega tu je Lecce. Mnogi timovi žele Ionuta u slučaju da uđu u Seriju A. Gdje god da bude otišao, on će se potruditi da izbriše gorku sliku iz Bologne i želi da dokaže da je moderan golman koji zna igrati i nogama", piše ugledni list.

Ionut Radu je ranije boravio na posudbama u Avellinu, Genoi i Parmi, a za prvi tim Intera je odigrao ukupno pet utakmica.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Gvardijan
Svako u zivotu moze pogrijesiti ali ocito u biznisu / a vrhunski fudbal i sport uopste je dio njega / greske se ne prastaju sto u sustini dehumanizuje i fudbal i sport a sportisti sve vise postaju potrosna roba.Zalosno ali je tako..
1 0
BHparola
Nek je on dobio para, bitnije od obraza
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi