Peljto i društvo nisu briljirali: Široki oštećen u derbiju sa Zrinjskim
Irfan Peljto je imao danas grešaka u suđenju na velikom derbiju

Velike greške

Peljto i društvo nisu briljirali: Široki oštećen u derbiju sa Zrinjskim

M. Šljivak

Zrinjski je u 24. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine danas u Čitluku u hercegovačkom derbiju savladao Široki Brijeg s 3:1. Domaći tim je upisao nova tri boda, ali u ovom susretu nije se proslavila sudijska ekipa na čelu s Irfanom Peljtom.

Najbolji bh. sudija Irfan Peljto nije danas sa svojom ekipom briljirao u duelu Zrinjskog i Širokog Brijega i napravljeno je nekoliko grešaka od strane sudijske ekipe.

Prva greška je napravljena kod prvog pogotka Plemića kojeg je postigao Kristijan Stanić. Nakon ubacivanja Ivančića Stanić postiže pogodak za 1:0.

Sporna situacija kod gola Plemića

U ovoj situaciji Stanić se nalazio u nedozvoljenoj poziciji. Nije to pomoćnik Irfana Peljte vidio, a ni najbolji bh. sudac sa svojim pomoćnicima nije vidio ni igranje rukom kod ovog pogotka.

Nova greška stigla je na otvaranju drugog dijela kada je dosuđen penal za mostarski klub. Nemanja Bilbija je pogodio, ali je penal morao biti ponovljen.

Jedan igrač Plemića ušao je ranije u kazneni prostor. To je protivno pravila fudbalske igre i penal je morao da se ponovi.

Oglasi

Penal koji je trebao biti ponovljen

Peljto i njegova ekipa danas definitivno nisu bili na nivou. Napravili su nekoliko grešaka koje su poprilično krupne, ali ove sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine to više nije ništa čudno.

Pomoćnici Peljti u ovom duelu bili su Senad Ibrišimbegović (prvi pomoćnik) i Arnel Novalić (drugi pomoćnik).

Zrinjski je s nova tri boda dodatno povećao prednost na tabeli Premijer lige Bosne i Hercegovine i samo ih čudo može zaustaviti na putu do nove titule.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Plemići imaju 57 osvojenih bodova, čak 14 bodova su ispred Borca, te 17 ispred današnjeg rivala Širokog Brijega.

U narednom kolu Borac će imati šansu da smanji razliku u odnosu na Mostarce koji im dolaze u Banja Luku.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1659354598
Peljto je smece obicno kao i otac mu a ovo mu nije prvi put da osteti Siroki protiv Zrinskog,prije par godina je sudio bas u Sirokom i unakazio Siroki protiv Zrinskog i tad je dobio koliko se sjecam 6 utakmica suspenzije,sav je hinjav samo se nesta smije a vidis na njemu da je ljiga koja sudi kad treba Beusu pomoci
6 2
krems_krems12
Ove stvari koje nije vidio desavaju se svim sudcima svijeta, jedino VAR bi ovo mogao vidjeti. Jedva ste docekali da pisete negativno o Peljti, dok na lakrdije Bandica, Kazlagica, Gigovica, Topalovica i ostalih sudijskih diltanata uredno sutite. Zato nam je liga odron zivi, a novinarstvo leglo nepotizma. Stidite se profesije koja je nekada na bolje mnoga drustva mjenjala.
4 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi