U Berlinu do izražaja došao Peljtin autoritet, u Bragi čudo od igrača demonstriralo unikatnu mirnoću

Liga prvaka, 3. kolo

U Berlinu do izražaja došao Peljtin autoritet, u Bragi čudo od igrača demonstriralo unikatnu mirnoću

Admin Čaušević

U utakmicama 3. kola grupe C Lige prvaka favoriti su opravdani očekivanja, ali bh. javnosti je svakako najinteresentnije izdanje bh. sudija na Olmpijskom stadionu u Berlinu koje je mora se priznati bilo na visokom nivou. 

Irfan Peljto zajedno sa svojim pomoćnicima je ponovo pokazao da je potpuno zasluženo u elitnoj grupi sudija nakon što je zajedno sa Senadom Ibrišimbegovićem i Davorom Beljom odradio zaista odličan posao. 

Pred 70.000 gledatelja na Olimpijskom stadionu Peljto je pokazao autoritet te u niti jednom trenutku nije izgubio kontrolu nad utakmicom Union Berlin - Napoli.

Najveće iskušenje bh. sudije su imale sredinom prvog poluvremena kada su opravdano poništili gol domaćinu jer je Gosens bio u ofsajdu.

Jedini gol na meču viđen je u 65. minuti kada je mrežu zatresao Raspadori. Gol vrijedan pobjede italijanskog tima možete pogledati ovdje.

Oglasi

I tom prilikom bilo je nekoliko žestokih dueal, ali Peljto ništa nije svirao, pustio je da se igra te je ispostavilo se napravio pravu stvar. 

Inače, najbolji bh. arbitar je na ovom meču pokazao pet žutih kartona što je na neki način iznenađenje pošto na evropskim mečevima obično dosudi penal ili dodijeli isključenje.

U drugom meču grupe Real Madrid je pobijedio Bragu u gostima sa 1:2, s tim da je umalo od gotovog napravio veresiju.

Kraljevi su igrali odličan meč i svoje golove su postigli na vrijeme. U prvom je zabio Rodrygo, a u nastavku Bellingham.

Englezu je to već 11. gol u sezonu i pokazao je nevjerovatnu mrinoću kada je zatresao mrežu što možete pogledati ovdje. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Djalo je u 63. minuti vratio nadu domaćinu, pokušavao je portugalski predstavnik izjednačiti, ali je ostalo zasluženih 1:2 za goste.

Stanje na tabeli je tako da Real ima 9, Napoli 6, Braga 3, dok je Union Berlin i dalje bez bodova.  

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ajax11
Koju ste vi tekmu geldali- 70.000 gledalaca se pitalo oko mene, ko je ovoga poslao da sudi ?!
0 1
Ajax11
Koju ste vi tekmu geldali- 70.000 gledalaca se pitalo oko mene, ko je ovoga poslao da sudi ?!
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti