Sarri nije štedio Peljtu: "Pa taj bi iznervirao i sveca, užasno smo tretirani"

Bh. sudije su imale pune ruke posla

Sarri nije štedio Peljtu: "Pa taj bi iznervirao i sveca, užasno smo tretirani"

Admin Čaušević

Maurizio Sarri je poznat po tome da svaki put traži alibi nakon poraza u nekom meču, ovaj put udario je po bh. sudijama na čelu sa Irfanom Peljtom poslije poraza Lazija od Feyenoorda u Europa ligi.

Peljti kao da je suđeno da se susreće se raznim iskušenjima tokom evropskih mečeva. Tako je bilo i na susretu 6. kola Europa lige koji bio direktan duel za prolazak dalje.

Najbolji bh. arbitar je sudio meč na kultnom stadionu De Kuip u Feyenoordu gdje je istoimeni domaćin dočekao Lazio i na kraju slavio sa 1:0 golom Santiaga Gimeneza sa starta drugog dijela.

Peljto je nakon pregledanog snimka u VAR sobi dobio signal da prizna gol iako je u samo akciji viđeno nekoliko diskutabilnih situacija.

Poraz Nebeskoplavih i pobjeda Mydtjyllanda nad Sturmom značila je da rimski tim evropska takmičenja nastavlja u Konferencijskoj ligi.

Poslije susreta Maurizio Sarri je sasvim očekivano uzeo na zub bh. sudije te ih je žestoko kritikovao uz neke radikalne izjave.

Oglasi

"Sudija bi iznervirao i sveca Padre Pia, užasno smo tretirani. Da sam ja predsjednik kluba ne bih ni igrao Konferencijsku ligu. Sudije su bile zbunjene, golu su prethodila dva faula.", kazao je strateg Lazija te nastavio:

"Kod gola prekid je trajaao pet minuta. Volio bih znati koliko se efektivno igralo od sporne situacije pa do kraja, zašto smo igrali samo četiri,pet minuta efektivnog vremena."

Peljto je na kraju dodijelio čak deset žutih kartona, a u nadoknadi je isključio mladog igrača Lazija Romera koji je u kratkom intervalu dobio dvije javne opomene.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Inače, utakmica Feyenoord - Lazio je bio peti susret grupne faze UEFA-ih takmičenja kojeg je odsudio arbitar iz Sarajeva. Asistirali su mu Davor Beljo i Damir Lazić, dok je četvrti arbitar bio Miloš Gigović. U VAR sobi su se nalazili Nijemac Bastian Dankert i Španac Alejandro Hernandez.

S obzirom da je bio često delegiran tokom prvog dijela sezone za očekivati je da UEFA Peljti povjeri suđenje i na nekom od mečeva nokaut faze u proljetnom dijelu sezone.

Top Komentari

Analiticar077
Bravo za Peljtu! Pratio sam utakmicu, tesko drugo poluvrijeme ali odlican je to sudac. Svijetla tacka naseg fudbala i veliki ambasador. Sretno majstore.
11 3
Brazuka
Smece pitarsko
2 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi