Isaković u 93. minuti glavom za pobjedu Čelika protiv Budućnosti
Durmiš je postigao vodeći gol za Čelik, koji je danas u finišu meča došao do velike pobjede protiv Budućnosti

Zeničani pobijedili golom u posljednjim sekundama

Isaković u 93. minuti glavom za pobjedu Čelika protiv Budućnosti

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika danas su na Bilinom polju u okviru 13. kola 1. lige FBiH dočekali tim Budućnosti iz Banovića. U zanimljivom meču domaći su slavili sa 2:1, a pobjedonosni gol su postigli u posljednjim minutama.

Zeničani su nakon dva vezana poraza od Jedinstva u prvenstvu, te od ekipe Zrinjskog u okviru 1/16 finala Kupa BiH bili pod imperativom trijumfa. Izabranicima Daria Damjanovića danas je bila potrebna pobjeda za mir pred sami kraj prvenstva.

Početak utakmice protekao je u terenskoj nadmoći domaćeg tima, ali prvu priliku na meču imali su gosti. U 10. minuti nakon ubacivanja Huseinspahića s lijeve strane, Trumić glavom pogađa prečku. U 18. minuti gosti su još jednom opasno zaprijetili, ali je Husić malo kasnio na ubačaj Pirića.

U 22. minuti velika za Čelik, Mašić je nakon greške zadnje linije gostiju izašao sam pred golmana Budućnosti, pokušao ga je lobovati, ali lopta odlazi malo pored desne stative. U 26. minuti Čelik dolazi u vodstvo, danas odlični Sivac sjajno ubacuje s desne strane, najviši u skoku je Durmiš i domaći vode 1:0.

Tri minute kasnije Čelik je postigao još jedan gol preko Isakovića, ali ga je glavni sudija poništio radi ofsajda. Do kraja prvog poluvremena izdvaja se još dobar šut Tabakovića sa oko 20-tak metara u 37. minuti, ali golman gostiju sjajno brani. Na poluvrijeme se otišlo pri vodstvu domaćina 1:0.

Drugo poluvrijeme bolje otvaraju gosti, koji su zaigrali mnogo otvorenije. U 51. minuti Huseinspahić pokušava s lijeve strane, lopta odlazi malo pored lijeve stative. Samo dvije minute kasnije, Sivac je odlično prošao po desnoj strani, odigrao povratnu loptu za Tabakovića koji šutiral, ali njegov udarac je izblokiran.

Oglasi

U 57. minuti Mašić je digao cijeli stadion na noge, pokušao je sa više od 60 metara lobovati gostujućeg golmana, koji je izašao na vrh šesnaesterca, lopta je ipak otišla malo iznad gola. U 70. minuti Mašić je imao šansu da završi današnju utakmicu, nakon dodavanja Međuseljca, ponovo je izašao sam na Mehića i isto kao u prvom poluvremenu pokušao je lobom matirati gostujućeg golmana, ali lopta odlazi iznad gola.

Propuštene šanse su se odbile o glavu domaćinu već minutu kasnije, a gol za izjednačenje 1:1 u 71. minuti postiže Eldin Trumić. Pokušao je domaći trener sa izmjenama u finišu utakmice, a to je donijelo prevagu u posljednjim sekundama utakmice.

U 93. minuti nakon ubacivanja iz kornera Žune, Isaković je glavom nakon greške gostujućeg golmana pospremio loptu u mrežu gostiju za konačnih 2:1 za Čelik.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Nakon 13. kola Čelik je ostao u sredini tabele sa 18 bodova, dok je Budućnost na petoj poziciji sa 21 bodom.

U narednom kolu Čelik će u goste ekipi Gradine, dok će Budućnost dočekati tim Tomislava.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Convict
Samo Celik
5 2
BosanskaSvedska
Bravo!
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi