Iskra drži vrh, ubjedljive pobjede Krajine i Radnika

Druga liga Federacije grupa Zapad

Iskra drži vrh, ubjedljive pobjede Krajine i Radnika

Samir Mlaćo

U Drugoj ligi Federacije BiH grupa Zapad u danima vikenda igrani su susreti 5. kola, a domaći su u šest utakmica ostvarili isto toliko pobjeda.

Iskra je na svom terenu opravdala ulogu favorita i savladala Kiseljak sa 3:1. Ahmed i Eldar Omerinović, te Istok Kamber pogađali su za Bugojance, dok su gosti iz Kiseljaka postigli počasni pogodak sa 11. metara u posljednjim minutama susreta, a autor je bio kapiten Marko Kristić.

Vitez je u veoma zanimljivoj utakmici savladao Ključa sa 3:2, a za domaće su pogotke postigli Ammar Haskić, Kenan Fetić i Sabahudin Petak, a za goste Adnan Ljutić i Ahmed Kanješić.

Krajina je u krajiškom derbiju savladala Krajišnik sa 4:1, ma da su gosti nakon prvog poluvremena imali vodstvo od 1:0, a strijelac je bio 18.minuti Almir Ljubijankić. U drugom poluvremenu rezervista Fikret Balić koji je u igru ušao u 34. minuti postiže čak četiri pogotka za pobjedu svog tima.

Drugi Vitez u ovoj ligi, onaj bužimski, deklasirao je sa 5:1 slabašnog Podgrmeča iz Sanskog Mosta. Dva puta Ademir Šahinović te po jednom Hanan Sijamhodžić, Anes Nanić i Emrah Elkasović pogađali su za domaće, dok je jedini pogodak za Podgrmeč djelo Asmira Brkića.

Radnik je u Donjem Vakufu demolirao Vlašić iz Turbeta sa 5:0. Mrežu gostiju iz Turbeta dva puta je zatresao Edin Smajlović, a u listu strijelaca upisali su se i Tarik Tutkur, Senad Smajić i Ammar Smajić.

Zanimljivo je bilo i u Busovači gdje su se sastali Busovača i Sloga iz Bosanske Otoke, a gosti su nakon prvih 45.minuta imali vodstvo od 1:0. Strijelac je bio Mirzahil Mustedanagić. Busovača preko Belmina Kubata i Filipa Laštre preokreće rezultat u svoju korist, ali gosti zahvaljujući Samiru Dizdareviću pet minuta prije kraja dolaze do 2:2. Ipak, domaći preko Josipa Čakića postižu  pobjedonosni pogodak i upisuju nova tri boda.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Iskra i Vitez nakon pet kola imaju po 12 bodova, ali Bugojanci imaju nešto bolju gol razliku i na prvom su mjestu. Iza njih su Busovača i Krajina sa po 10 bodova, dok su na dnu Podgrmeč sa -5 bodova, te Vlašić, Vitez i Kiseljak koji imaju po četiri boda. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti