Iskra na krilima braće Omerinović do nove pobjede

Iskra bez poraza

Iskra na krilima braće Omerinović do nove pobjede

Samir Mlaćo

Nogometaši Iskre nastavili su sa sjajnim igrama u novoj sezoni Druge lige FBiH grupa Zapad s obzirom da su danas na svom Jakliću savladali Kiseljak sa sigurnih 3:1.

Bugojanci su bolje otvorili susret i poveli u 20.minuti kada mrežu gostiju pogađa kapiten Ahmed Omerinović. Bio je to i rezultat prvog poluvremena, a u drugom nogometaši Iskre zaigrali su još odlučnije sa željom da što brže riješenje pitanje pobjednika.


Igrala se 66.minuta kada još jedan Omerinović, ovaj put Eldar pogađa mrežu Darija Bencuna za 2:0.  U 79.minuti bilo je 3:0, a strijelac je bio vezista Istok Kamber.


Kada se činilo da će ovaj susret i završiti tim rezultatom, gosti sa 11.metara postižu počasni pogodak, a autor istog bio je Marko Kristić u prvoj minuti sudijske nadoknade.


Meč na stadionu Jaklić pratilo je stotinjak gledalaca, a nogometaši Iskre nakon posljednjeg zvižduka glavnog sudije Ivana Gele ispraćeni su aplauzom.


NK Iskra – NK Kiseljak 3:1 (1:0)


Stadion Jaklić u Bugojnu. Gledalaca: 100. Glavni sudija: Ivan Gelo (Novi Travnik). Pomoćnici: Abdulah Fajkić (Travnik) i Admir Malkoć (Novi Travnik). Delegat: Muhamed Huzbašić (Fojnica).

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:


NK Iskra: Peco, Fuka, Nebić, E.Omerinović, Kamber, Mujkić, A.Omerinović, Sijamija, Ivković, Filan, Skopjak.
Trener: Senid Kulaš.


NK Kiseljak: Bencun, Škoro, Čilaš, Junuzović, Mujić, S.Bošnjak, V.Bošnjak, Grošo, Franković, Marković, Kristić. Trener: Mario Galić. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi