Na Islandu se pobjeda nije slavila dvije godine, a onda su im došli "Zmajevi"

Još jedna košmarna noć je iza navijača BiH

Na Islandu se pobjeda nije slavila dvije godine, a onda su im došli "Zmajevi"

E. Ganibegović

Fudbalska reprezentacija Islanda na svom terenu nije slavila pobjedu skoro dvije godine. Konačno je osjetila slast toga kada im je u goste stigla selekcija Bosne i Hercegovine.

Sinoć su se u okviru 6. kola kvalifikacija za EURO u Njemačkoj sastali Island i Bosna i Hercegovina, a domaća selekcija je slavila trijumf rezultatom 1:0.

Našoj selekciji pobjeda je bila imperativ kako bi ostala u igri za direktan plasman, ali to pristupom nikako nije pokazala sve do pred kraj utakmice kada je stvorila neke šanse.

Nakon promašaja često dođe kazna. Tako je bilo i sinoć kada je Finnbogasson u prvoj minuti sudijske nadoknade pogodio mrežu takozvanih Zmajeva i donio tri boda svojoj selekciji.

Island na svom terenu nije slavio pobjedu gotovo dvije godine, odnosno tačno 23 mjeseca kada je u kvalifikacijama za Mundijal u Kataru savladao Lihtenštajn rezultatom 4:0.

Ako ćemo gledati samo duele protiv profesionalnih reprezentacija, Island je na svom terenu posljednji put slavio još u oktobru 2020. godine protiv Rumunije 2:1 u polufinalu baraža za prethodni EURO.

Oglasi

Naša selekcija je definitivno posljednjih godina postala idealna prilika nekim slabijim reprezentacijama da prekidaju neke negativne nizove, a to je bilo i sinoć protiv Islanda.

Ko je gledao utakmicu, zna da je Island odigrao očajan meč i da se nije mogao sastaviti ni protiv bezidejnih "Zmajeva", ali je na kraju ipak slavio pobjedu.

Tako naša selekcija nakon šest kola ima dvije pobjede i četiri poraza i već se polako okreće ka baražu koji će se igrati u martu 2024. godine.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Ostaje da vidimo šta će selektor Meho Kodro pokušati u naredne četiri utakmice, da li opet igrati s istim igračima kao i u ove dvije utakmice ili će ipak pokušati nešto novo i dati šansu nekim novim igračima, te probati neki drugi sistem izuzev 3-5-2 koji nam je slabo toga dobroga donio. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi