Čovjek od 69 godina radostan kao dijete - Objasnio je stručnjacima iz BiH šta se sprema na Islandu

Age Hareide presretan

Čovjek od 69 godina radostan kao dijete - Objasnio je stručnjacima iz BiH šta se sprema na Islandu

M. Šljivak

Selektor Islanda Age Hareide izuzetno je sretan i zadovoljan nakon pobjede nad Bosnom i Hercegovinom. Osmijeh s lica nije skidao.

Island je pogotkom Alfeda Finnbogasona iz 91. minute pobijedio Bosnu i Hercegovinu s 1:0. To je donijelo radost na lice iskusnog stručnjaka Agea Hareidea.

On je na press konferenciji blistao zbog trijumfa.

"Uvijek je lijepo pobijediti. O tome se radi u fudbalu. Imali smo dva poraza od Slovačke i Portugala, ali možemo biti zadovoljni jer je igra bila ok. Protiv Luksemburga nismo mogli biti zadovoljni prikazanim", istakao je on i dodaje:

"Gledao sam dosta tu utakmicu. Shvatili smo da kolektivno moramo biti bolje i to smo napravili dobro danas. Radili smo naporno i na kraju smo zaslužili pobjede. Promašili smo velike šanse, izgledali smo malo kao protiv Slovačke, ali smo na kraju zabili gol."

Oglasi

Plan Islanda je skok na treće mjesto u grupi do kraja kvalifikacija.

"Želimo se popeti na treće mjesto. Da smo danas izgubili bili bismo na dnu vulkana. Sada imamo za šta da se borimo i mislim da je ovo olakšanje za igrače. S pobjedom smo izgradili samopouzdanje. Svaka naredna utakmica nam je najvažnija, imamo igrača koji nam se vraćaju i tada ćemo imati još kvalitetniju ekipu za oktobar".

VAR je pregledao gol Islanda. Prepao se 69-godišnjak da će gol biti poništen.

"Iskreno mrzim VAR. Fudbal je ono što se dešava sad, a ne čekanje da neko odlučuje nakon pet minuta u sobi koja je daleko od Reyjkavika ili u Njemačkoj".

Prezadovoljan je pripremama i Island ima jasan cilj za budućnost.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Odradilo smo odlične pripreme u ovom mjesecu. Fudbalski savez je napravio sve izuzetno profesionalno i potpuno smo zadovoljni onim što su nam osigurali.

"Moramo pametno raditi, uvoditi nove igrače. Volim mlade igrače, volim ih uvoditi i glavni cilj je izgraditi tim za mart. ", poručio je selektor Islanda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi