Vico Zeljković najavio promjene!

Nakon poraza na Islandu

Vico Zeljković najavio promjene!

Haris Zilić

Poraz na Islandu rezultatom 1:0 reprezentaciju Bosne i Hercegovine je skoro sigurno udaljio od EURO-a barem kada su u pitanju kvalifikacije, a šansa nam je jedino baraž u kojem čekamo protivnike po završetku kvalifikacija.

Nakon neuspjeha na Islandu oglasio se i prvi čovjek NFSBiH, Vico Zeljkovič koji je najavio promjene.

"Poraz na Islandu nije nešto što smo očekivali. Do kraja kvalifikacija očekuju nas još četiri utakmice, ali je situacija u našoj grupi dosta teška za nas i ne zavisimo više samo od svojih rezultata", rekao je Zeljković i dodao:

"Imaćemo priliku da kroz baraž izborimo plasman na Evropsko prvenstvo, ali je jasno da moramo hitno nešto promjeniti i zato slijede rezovi i velike promjene."

Пораз на Исланду није нешто што смо очекивали. До краја квалификација очекују нас још четири утакмице, али је ситуација...

Posted by Vico Zeljković on Monday, September 11, 2023

Baraž prilika za Njemačku naredno ljeto

Oglasi

U baražu će učestvovati selekcije koje ne izbore EURO kroz kvalifikacije, a parovi će se napraviti prema njjihovom plasmanu u Ligi nacija. Što se tiče reprezentacije Bosne i Hercegovine gotovo vrlo vjerovatno u baražu možemo ponovo biti sa Islandom i upravo možemo biti domaćini Islandu u prvom polufinalu baraža Lige B nacija.

U drugom polufinalu Lige B nacija prema trenutnim rezultatima sastali bi se Izrael i Norveška.

U baražu Lige A da je sada kraj kvalifikacija igrali bi:

Poljska - Estonija

Oglasi

Vels - Ukrajina

U baražu Lige B igrali bi:

Izrael - Norveška

Bosna i Hercegovina - Island

U baražu Lige C igrali bi:

Oglasi

Gruzija - Luksemburg

Grčka - Kazahstan

[related]https://sportsport.ba/fudbal/bih-baraz-za-euro-moguci-protivnici/458390/komentari[/related]

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Do kraja kvalifikacija ostala su četiri kola i može biti dosta pomjeranja u baraž parovima. Recimo, ako Izrael iz svoje grupe ode na EURO, kod Bosne i Hercegovine u baraž bi išla selekcija Rumunije, postoji šansa i da u naš baraž ode reprezentacija Ukrajine. Zavisi i šta će uraditi Poljaci u grupi sa Albanijom, Češkom i Moldavijom. U igri je i Republika Irska ako završi na tabeli ispred Grčke.

Ono što je sigurno Norveška sa Halaandom je jedan od mogućih protivnika u baražu jer su izgubili šanse za EURO u grupi sa Škotskom i Španijom koje su daleko otišle. Ko god dođe u baražu, sve su ozbiljne reprezentacije i očekuje nas ogroman posao.

Top Komentari

Medo-Brundo
Joj opet matematika!
2 0
user1694436665
Ne treba nista igrati dok se ne rjesi stanje u drzavi. Glavni neprijatelj drzave je presednik saveza ... vico staru ti jhebem u pickuu ...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti