Zeljković sa Islanda poslao jasnu poruku: "Ni hladno vrijeme nije ohladilo..."

Pred večerašnju utakmicu

Zeljković sa Islanda poslao jasnu poruku: "Ni hladno vrijeme nije ohladilo..."

Esmer Oštraković

Reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras igra jako važnu utakmicu u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Protivnik je Island, a naša reprezentacija utakmicu igra u gostima.

Na ovu utakmicu otputovao je i prvi čovjek Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, Vico Zeljković.

On vjeruje u pobjedu na večerašnjoj utakmici, a upravo pobjeda bila bi veliki korak za direktan plasman na Evropsko prvenstvo.

Zeljković je odlučio da uoči utakmice pošalje poruku igračima, ali i navijačima naše reprezentacije.

Oglasi

"Ni hladno vrijeme u Rejkjaviku nije ohladilo naše ambicije da iz septembarskih kvalifikacija izađemo sa šest bodova. Među igračima i stručnim štabom vidim odlučnost i želju da se ostvari dobar rezultat. Sretno večeras, momci", poručio je Zeljković.

Pred večerašnju utakmicu govorio je i selektor Meho Kodro.

"Očekujem tešku utakmicu. Znamo s kim igramo, dobro ih poznajemo, znamo i u kakvoj smo situaciji, ali i mi smo isto tako u jednoj situaciji gdje treba da tražimo bodove i tako ćemo se predstaviti. Imamo pred sobom dobru i složenu ekiopu koja nije imala toliko ni sreće u zadnjim utakmicama. Puno je respektujemo, ali vjerujemo u naše sposobnosti i da na kraju pobijedimo".

"Gledali smo gotovo sve njihove utakmice u kvalifikacijama. Izgledaju mi čvrsto i jako, brane se i napadaju u bloku, imaju dobar pritisak prema gore. Jaki su iznošenju lopti. Mislim da neće odustati od svog načina igranja, iako im nedostaje lijevi stoper. Imaju dobre igrače po bokovima, broj 15 i 9 su jako nezgodni, mogu da naprave probleme. Broj 11 znam iz Španije. Kapiten Gudmunsson im je jako dobar igrač. Imaju zanimljive igrače i mogu da naprave problem ako im ostavimo prostora. Imamo i mi naše 'oružje' i jake strane. Očekujem da ćemo moći da unemogućimo te njihove kvalitete i da ćemo igrati gdje mi budemo i kako mi budemo htjeli. Neće biti lagano, ali došli smo odigrati kvalitetno i da dobijemo", rekao je Kodro na početku press konferencije.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Bit će nekih izmjena, ali nije mjesto ni vrijeme da pričamo šta ćemo sutra raditi. Protiv Lihtenštajna smo izašli malo ofanzivnije. Očekviali smo ih u niskom bloku, ali sutra je drugi rival i očekujem drugačiji pristup od strane Islanda. Mi ćemo se malo adaptirat na protivnika, ali više ćemo se osvrnuti na neke naše jače strane. Ne bi bilo dobro da sada pričam o tome koje su naše jače strane. Bit će promjena, ali ne radikalnih u odnosu na prošlu utakmicu".

"Nije lagano igrati. Način na koji je Lihtenštajn igrao (5-3-2), nije lako probiti taj blok. Odigrali smo korektno prvo poluvrijeme, drugo je bilo slabije, pali smo, izgubili na kreativnosti... Jedan od razloga je taj što je Lihtenštajn dobro stajao u drugom poluvremenu. Island će se sigurno drugačije postaviti. Ne znam je li imaju imperativ pobjede, ali oni su drugačija ekipa sa drugačijim pristupom u odnosu na Lihtenštajn. Pripremili smo se za sutra i vidjet ćemo. Optimista sam, iz više razloga, ali taj optimizam mi daje dobra dinamika i energija u ekipi. Osjećam dobar filing, mislim da će to biti dobro sutra", rekao je između ostalog Kodro.

Top Komentari

user1694436665
Hladno ti jhebem sestru Vicoo!
0 0
ALLSTAR
Mora on cirilicu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi