Italija bruji o primitivnom potezu Interovog napadača nakon derbija s Milanom

Lautaro u centru pažnje

Italija bruji o primitivnom potezu Interovog napadača nakon derbija s Milanom

E. Škorić

Inter je u subotu poražen od gradskog rivala Milanas 2:1, ali gradski derbi je i ovaj put donio neke nepoželjne situacije.

Imao je aktuelni prvak Inter sve u svojim nogama, vodio s 1:0, bio puno bolji rival, no onda je uslijedio kukavičluk trenera Simonea Inzaghija, koji se odlučio braniti stečenu prednost, a Rossoneri su uz dva gola Oliviera Girouda za samo tri minute napravili veliki preokret i ostvarili pobjedu kojom su se vratili u igru za Scudetto.

Sada je razlika između dva rivala samo jedan bod, iako istina Inter ima utakmicu manje od Milana i Napolija, što svakako garantuje uzbudljiv nastavak prvenstva.

Sami kraj meča Inter - Milan obilježio je direktan crveni karton za Thea Hernandeza, koji je s leđa pokosio Denzela Dumfriesa, spriječivši posljednji napad i kontru Nerazzurra. Tim je potezom Francuz izazvao bijes kod igrača Intera, pa je bilo naguravanja na putu prema svlačionicama.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Kamere su zabilježile i jedan jako ružan potez Lautara Martineza, koji je pljuvao na Hernandeza s tribina, dok je bek Milana išao prema tunelu.

Zaista jedan ružan potez saigrača našeg Edina Džeke, no to je jednostavno derbi i u takvim utakmicama dešavaju se stvari zbog kojih se kasnije igrači kaju, svjesni da su napravili glupost.

Top Komentari

Goran86
Ciganska posla.
5 0
Salence
Ne treba to Lautaru,on je dobar igrač,nije budaletina.A i to da ide na Thea galamit' i pljuvat' je potpuno van bilo kakve forme,Theo je primjer i na terenu i po odgoju.Crvena koju je napravio je taktički faul,Dumfries ga nije ni osjetio,niti je išao na povredu.Nikad nije išao na povredu,tako da ako je htio na nekog pljuvat',potpuno je pogriješio s izborom igrača.Priznajem da me čudi potez,ne bi to nikad rekao za Lautara(a nisam to ni primjetio u prenosu...vidio sam naguravanje poslije)
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi