Sprema se pakao za "izdajicu": Italijani će sutra protiv Engleske izviždati vlastitu zvijezdu

Na San Siru

Sprema se pakao za "izdajicu": Italijani će sutra protiv Engleske izviždati vlastitu zvijezdu

E. Škorić

Italija će sutra od 20:45 sati odmjeriti snage s Engleskom u meču 5. kola Lige nacija i to će biti jedan od derbija.

Utakmica se igra na San Siru, stadionu na kojem svoje utakmice igra AC Milan, pa je jasno da će poseban "tretman" imati golman Azzurra Gianluigi Donnarumma, kojem navijači Rossonera teško praštaju izdaju i odlazak u PSG.

Juventusov stoper Leonardo Bonucci upozorio je sunarodnjaka Gianluigija Donnarummu da bi se mogao suočiti s hladnim povratkom na San Siro nakon što je iz Milana otišao u PSG, odabravši na kraju novac ispred kluba u kojem je ponikao.

Donnarumma je za PSG potpisao u julu 2021. godine i bilo je to upravo nakon završetka Evropskog prvenstva gdje je briljirao na golu Italijana.

Dogovorio je ugovor s Parižanima vrijedan vrtoglavih 60 miliona eura za pet godina. Mladi golman će po sezoni zarađivati 12 miliona eura, koliko je ranije njegov pokojni menadžer Mino Raiola zahtijevao od sada već njegovog bivšeg kluba Milana za nastavak saradnje.

Leonardo Bonucci izjavio je da je svaki navijač koji bude sutra zviždao Donnarummu je zapravo "bez mozga".

Na konferenciji za novinare prije utakmice, defanzivac Juventusa je kazao: "Ko god zviždi igraču italijanske reprezentacije, za mene je bez mozga. Igrač predstavlja cijelu naciju, pa i onoga ko mu zviždi".

Italijani su treći u grupi 3 s Lige A sa pet bodova, dok je Engleska na dnu sa dva boda i prijeti joj ispadanje u Ligu B. Lider je Mađarska sa sedam, dok Njemačka ima šest bodova.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Dvije reprezentacije su se sastale u Londonu 11. juna ove godine, kada je bilo 0:0. Prethodno su 11. jula prošle godine igrali finale Eura, kada je Italija slavila s 2:1.

Upravo je Bonucci u tom meču u 67. minuti zabio za produžetke, da bi kasnije na penale Azzurri došli do slavlja. Rashford, Sancho i Saka su promašivali a to je bilo previše. Vidjet ćemo da li su Englezi iz svega toga nešto i naučili i da li su spremni za osvetu u daleko manje bitnom meču.

Top Komentari

Eterno_Capitano
Mazga jedna, i ovom Bonuciju ce da zvizde....
2 1
Bronson94
Naso se ko ce ga branit
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi