Brazilci se nadali Bremeru, ali on izabrao drugu reprezentaciju!

Promjena državljanstva

Brazilci se nadali Bremeru, ali on izabrao drugu reprezentaciju!

E. Škorić

Štoper Juventusa Gleison Bremer spreman je mijenjati državljanstvo.

Prema pisanju italijanskih medija, Bremer je sve bliže prelasku u italijansko državljanstvo, iako su za 25-godišnjeg defanzivca zainteresovani i Brazilci.

"Izabrao sam Seriju A jer u Italiji igraju najbolji defanzivci na svijetu. Znao sam da ću ovdje najviše napredovati u odbrani", rekao je Gleison Bremer u intervjuu za DAZN prije više od godinu dana.
Svoje je riječi vrlo brzo pretvorio u djela. Bio je prokletstvo italijanskih napadača prošle sezone. U aprilu je bio bez premca po broju zabilježenih uspješnih startova.

Prema nekim statistikama, bio je prvi igrač u vodećim ligama Evrope sa 108 uspješnih startova, odnosno zaustavljenih napada.

Zbog dobre forme u Torinu, stigao je transfer uJuventus za 41 milion eura. Bremer je nastupio u sva tri meča Serije A za Juventus ove sezone, a njegov klub je i dalje bez poraza.

Njegove sjajne odbrambene sposobnosti mogle bi mnogo da koriste i reprezentaciji Italije. Kako javlja Corriere.it, Bremer je sve bliže prelasku u italijansko državljanstvo.

Oglasi

Njegova supruga Debora Claudino italijanskih je korijena i već je podnijela zahtjev za italijansko državljanstvo. "Nogometaš je izjavio da namjerava ići istim putem", stoji u članku. Prve korake poduzet će čim njegova supruga dobije državljanstvo.

Cijelom situacijom trebao bi biti upoznat Roberto Mancini, selektor italijanske reprezentacije. Kamere su uhvatile trenutak njegovog razgovora s Pavelom Nedvedom, dopredsjednikom Juventusa. Mediji su s usana pročitali da je Bremer bio tema razgovora.

"Znam, znam", odgovorio je Mancini kad ga je obavijestio o mogućoj promjeni državljanstva od strane igrača.

Potvrde li se riječi novinara, Bremer će od 2023. godine moći igrati za reprezentaciju Italije. Tada će se navršiti pet godina od njegova dolaska u Italiju. Njegova prednost je činjenica da još nije pozvan u reprezentaciju Brazila. Ako želi promijeniti državljanstvo, mora ga zadržati. A to pak može biti teško, jer je selektor Brazila Tite na posljednjoj press konferenciji rekao da posmatra Bremera.

"Pratimo ga. Ovo je rezultat njegovog dobrog rada posljednjih godina", rekao je Tete.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Podsjetimo, Brazilci su se, za razliku od Italijana, plasirali na Svjetsko prvenstvo u Kataru. Ako Bremer dobije poziv, možda zaigra u Kataru, no zaista je teško očekivati takvo što u narednom periodu i Italijani vjeruju da je igrač ipak bliže dresu Italije.

Gleison Bremer dolazi iz omladinskog pogona brazilskog Desportivo Brasil Ltda. Igrao je i za Sao Paulo i Atletico Mineiro. 2018. dolazi u Italiju. Torino ga je kupio za manje od šest miliona eura. S Juventusom je potpisao petogodišnji ugovor.

Top Komentari

King_Kenny
...dobiti ovakvog igraca za sicu od 41 milion je premija,ja ne mogu da vjerujem da su ga tako jeftino uzeli i da se niko nije umijesao...25 godina,ima i visinu i brzinu,pozicioniranje,cita igru,kompletan defanzivac,ni ne cudi takva dobra statistika...Italija i Juventus imaju novog Chiellinija...
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi