Italija u sjajnoj utakmici ostvarila pobjedu za treće mjesto u Ligi nacija

Nizozemska ponovo poražena

Italija u sjajnoj utakmici ostvarila pobjedu za treće mjesto u Ligi nacija

Esmer Oštraković

Utakmicu za treće mjesto u okviru završnog turnira Lige nacija odigrale su reprezentacije Nizozemske i Italije, a pobjedu je ostvarila Italija sa 3:2.

U sjajnoj utakmici viđeno je pet golova i veliko vodstvo koje su Italijani imali nakon prvog poluvremena, a koje su umalo prokockali.

Naime, već nakon šest minuta igre Italija je imala vodstvo od 1:0. Raspadori je upisao asistenciju, a gol je postigao Dimarco.

Novi gol fudbaleri Italije postižu u 20. minuti. Ovaj put strijelac je bio Frattesi i to je bio konačan rezultat prvog poluvremena.

Na početku drugog poluvremena trostruku izmjenu napravio je selektor Nizozemske, a to mu je vratilo nade u pobjedu u 68. minuti.

Naime tada je Bergwijn postigao gol za 2:1, ali ta nada je trajala samo pet minuta jer su Italijani postigli i treći gol.

Frattesi je ovaj put asistirao, a gol je postigao Chiesa, te je praktično već tada bilo jasno ko će ostvariti pobjedu.

Da gol koji je Nizozemska postigla u 82. minuti nije postignut iz nedozvoljene pozicije, ko zna možda bi na kraju uspjeli doći do poravnanja.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Ovako su samo u 90. minuti preko Wijnalduma uspjeli smanjiti na 3:2 i tako unijeti malo neizvjesnosti u sudijsku nadoknadu.

Istina glavni arbitar je utakmicu produžio za čak devet minuta, ali ni to nije pomoglo Nizozemskoj da se spasi poraza na ovoj utakmici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti