Italija razbila Lihtenštajn, protiv Bosne i Hercegovine ide po rušenje rekorda
Italija je stigla ido devete pobjede zaredom u svim takmičenjima

Azzurri imaju sjajan niz

Italija razbila Lihtenštajn, protiv Bosne i Hercegovine ide po rušenje rekorda

S. Pašalić, foto: EPA

Reprezentacija Italije je u 8. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo ostvarila visoku pobjedu protiv Lihtenštajna rezultatom 5:0.

Već u 2. minuti su Italijani stigli do vodstva kada je Bernardeschi na asistenciju Biraghija pogodio za 1:0.

Azzurri su nakon toga očekivano dominirali, ali drugi gol su postigli tek u 70. minuti kada je Grifo izveo korner, a Belotti je bio strijelac za 2:0.

Sedam minuta kasnije Italija stiže i do 3:0, a ovaj put se Romagnoli upisao u listu strijelaca, a El Shaarawy je u 82. minuti postigao i četvrti gol, a Belotti je svojim drugim golom u 92. minuti postavio konačnih 5:0.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Italijani su tako upisali i osmu pobjedu u ovim kvalifikacijama i ukupno devetu zaredom u svim takmičenjima i tako su izjednačili rekord star 80 godina.

U narednom kolu Italija igra u gostima protiv naše reprezentacje i ima priliku da sruši ovaj rekord ukoliko stigne do pobjede.

Top Komentari

Mu'min Juventino FKS
Ho hoooo guzenje bosnji na bilinom. NE MPGU DOCEKAT!!! bosnje ne vole moju italiju, ponizavaju serie A. A joooj kad bude trpancija juhuhuhuhuuuuu
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi