Italija ima razlog više da na Grbavici bude maksimalno ozbiljna

Utakmica se igra u srijedu

Italija ima razlog više da na Grbavici bude maksimalno ozbiljna

A. Čaušević

Bosna i Hercegovina će svoj nastup u Ligi A Lige nacija okončati domaćim susretom protiv Italije.

Italijani su pobjedom nad Poljskom osigurali mjesto u prvom šeširu kvalifikacija za Mundijal 2022. godine te je tako ispunjen prvenstveni cilj.

Međutim, Azzurri će imati dodatni motiv da na Grbavici i srokedi odigraju maksimalno ozbiljno.

Naime, Italijanima je potrebna pobjeda da se plasiraju na završni turnir Lige nacija, a ukoliko to uspiju bili bi domaćini završnog turnira.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

UEFA je odlučila da pobjednik grupe 1 u kojoj se nalaze Bosna i Hercegovina i Italija bude domaćin završnog turnira koji je planiran od 6. do 10. oktobra 2021. godine.

Uoči posljednjeg kola Italija ima devet, Nizozemska osam, a Poljska sedam bodova. Bosna i Hercegovina je na dva boda iz pet utakmica.

Top Komentari

dinass
Samo da ****m Demidzicu picki mater i odoh ja, tataratira drugari..
2 0
Icardi.7
0-2 bez vecih problema
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi