Juventus ozvaničio prvo pojačanje pod vodstvom Pirla

Stigao mladi Amerikanac

Juventus ozvaničio prvo pojačanje pod vodstvom Pirla

Edmir Škorić

Torinski Juventus planira dovesti nekoliko nogometaša u ovom prelaznom roku, a prvi zvanični potpis je pao.

Centralni vezni Weston McKennie je i zvanično novi igrač italijanskog prvaka. On je posuđen za 4,5 miliona eura iz Schalkea, s tim da klub ima mogućnost da otkupi njegov ugovor za 18 miliona na kraju sezone. Uz bonuse, cifra bi mogla porasti i na dodatnih sedam miliona.

On je ujedno prvi Amerikanac koji je zaigrao u dresu Stare dame. Prema Sky Sport Italia, mogućnost kupnje postat će obaveza ako McKennie bude igrao 60 posto takmičarskih mečeva u sezoni 2020/21.

Veznjak je u petak za svoj 22. rođendan obavio ljekarske preglede, a u subotu navečer je potpisao ugovor. Rođen je u Teksasu, a od 2016. je u Njemačkoj. U Bundesligi je upisao 75 nastupa i postigao je četiri gola i četiri asistencije.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije