Italijani špekulišu: Gojko Cimirot je preporuka Edina Džeke
(Foto: T. Hebib) Bh. veznjak je ove sezone već skupio 23 nastupa za Standard u svim takmičenjima

Da li je Monchi zaista otišao u Belgiju po bh. reprezentativca?

Italijani špekulišu: Gojko Cimirot je preporuka Edina Džeke

Jučer su se u italijanskim medijima pojavile informacije da je sportski dirtektor Rome, Monchi, otputovao u Belgiju kako bi pripremio prvi januarski transfer Vučice.

Prvobitne informacije su govorile da će Monhci pokušati realizovati transfer veznjaka Standarda iz Liježa Razvana Marina, ali su ubrzo stigle vijesti da bi meta španskog "transfer majstora" mogao biti bh. reprezentativac, također veznjak Standarda, Gojko Cimirot.

Nedugo nakon pojavljivanja ovakiv špekulacija menadžer Gojka Cimirota je za italijanske medije istakao da nikakvog kontakta njegovog klijenta i Rome nije bilo, ali glasine o dolasku nekadašnjeg fudbalera FK Sarajevo na Olimpico se nisu previše stišale nakon toga.

Danas je italijanski Sportmediaset posvetio članak Monchijevom putu u Belgiju i njegovoj navodnoj zainteresovanosti za Gojka Cimirota.

Novi problemi Lorenza Pellegrinija su navodno najterali Romu da intenzivira potragu za pojačanjem u veznom redu, a kako Roma nije planirala "lude" investicije u januaru, Monchi će pokušati za što manje novca dovesti pojačanje na Olimpico.

Novi Daniele De Rossi?

Tako se na Monchijevom radaru našao Gojko Cimirot, igrač kojeg Sportmediaset po tehničkim i taktičkim karakteristikama upoređuje sa vetaranom Danieleom De Rossijem.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Također, navodi se da je Gojkov saigrač iz reprezentacije i udarna igla Vučice Edin Džeko dao dobre preporuke za 25-godišnjeg veznjaka Standarda i osigurao prvi kontakt kluba sa njim.

Gojko Cimirot je u Standard stigao u januaru ove godine iz PAOK-a za nešto više od tri miliona eura, a procjenjuje se da bi njegov novi transfer koštao oko osam miliona eura, što se itekako uklapa u Romin budžet za zimski prelazni rok.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi