Italijani su zabrinuti: Šta će se desiti po završetku utakmice Juventus - Milan?

Obavezno je testiranje

Italijani su zabrinuti: Šta će se desiti po završetku utakmice Juventus - Milan?

Edmir Škorić

Polufinalni meč Kupa Italije Juventus i Milan igraju večeras u Torinu.

Još prije pandemije koronavirusa na San Siru je u prvom duelu poufinala bilo 1:1, pa večeras pada odluka o finalisti. Poznato je da će u slučaju da bude 1:1, igrači odmah izvoditi penale, kako bi se igrači što manje umarali jer ih čeka paklen raspored.

Italijanski fudbalski savez (FIGC) takođe proučava protokol karantine i odmah će nakon večerašnje utakmice testirati sve članove, dok će za igrače uslijediti obavezna izolacija od 96 sati.

U slučaju negativnih testova, napravit će se još dva prije i poslije sljedeće utakmice kako bi bili 100 posto sigurni da neće imati druge zaražene i izbjeći izolaciju u trajanju od dvije sedmice.

Pravilo karantine od 14 dana dovelo bi u opasnost Seriju A, a FIGC traži povjerenu treću osobu za kontrolu igrača, kako bi se izbjeglo da klubovi djeluju privatno i što bi omogućilo praćenje svih igrača u jednoj bazi podataka.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Uglavnom, cilj je da se redovnim testiranjem i kraćim izolacijama izbjegne karantin od 14 dana, što bi vjerovatno moglo da izazove novi prekid i u tom slučaju kraj sezone u Italiji.

Inače, na Allianz stadionu je planirano da se koriste zvučni efekti kako bi se dočarala važnost utakmice i na neki način nadoknadio nedostatak publike.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti