Italijanski ministar sporta: Svi su za nastavak, ali tačan datum je trenutno nemoguće dati

Vincenzo Spadafora ponovo govorio o mogućnosti da se Serija A nastavi

Italijanski ministar sporta: Svi su za nastavak, ali tačan datum je trenutno nemoguće dati

Ministar sporta Vincenzo Spadafora je govorio o nizu tema tokom svog izlaganja i odgovaranja na pitanja u italijanskom parlamentu.

Svakako glavna tema je mogućnost nastavka sezone Serije A i "restart" italijanskog fudbala.

"Uvjeravam vas da sam od početka vanrednog stanja održavao dnevni kontakt za FIGC-om (Fudbalska federacija Italije) ispunjen konstruktivnom raspravom uz poštovanje pozicija. Simboli ovog zaustavljanja sporta su bili odgođanje Olimpijade, teniskih takmičenja, Giro d'Italije... Ono što je potrebno jeste da na prvom mjestu uvijek bude zaštita zdravlja, to je u interesu svih građana Italije. Put za ove sportove ostaje isti, kako je i odredio Tehničko-naučni komitet. Individualni treninzi su počeli od 4. maja", izjavio je Spadafora, pa nastavio:

"Kada je fudbal u pitanju, odlučeno je da Tehničko-naučni komitet treba još informacija. Za sutra je zakazano saslušanje. Mora se u obzir uzeti činjenica da u fudbalu nije moguće poštovati sigurnu distancu niti primjenjivati saštitne mjere... Politička debata je postala žešća proteklih dana... Ideja o hitnom, momentalnom definiranju datuma je suprotna potrebi da se analiziraju podaci... Jedine konačne odluke u Evropi su donijeli oni u koji su zaustavili fudbal... U Engleskoj su također tek odgodili donošenje odluke."

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Potvrđujem svoj stav i stav vlade: Svi se nadamo da se sezona može nastaviti. Ali danas je nemoguće identifkovati siguran datu, moramo vidjeti kako će se ponašati krivulja zaraze. Prije svamo dva dana je počela Faza 2 u državi", istakao je Spadafora.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti