Italijanski sudac: I dalje pamtim kako se Lulić radovao...
EPA

Rimski derbi je nešto posebno

Italijanski sudac: I dalje pamtim kako se Lulić radovao...

Poznati italijanski sudac Paolo Mazzoleni prisjetio se Senada Lulića u razgovoru koji je dao za Radiosei.

Mazzoleni je u karijeri dijelio pravdu na više od 400 utakmica, kako međunarodnih, tako i onih u Italiji, a najveću draž mu donosi 'Derby della Capitale' u čiju historiju se upisao upravo Lulić.

Bilo je to 2013. godine u finalu Kupa Italije kada je Lazio upravo Lulićevim golom došao do trofeja, a taj dan i danas je Mazzoleniju u sjećanju.

"Sudio sam mnoge utakmice, ali zbog šarma, pripreme i smisla za zezanje, rimski je jedinstven. Veliku vrijednost tome daju i sami fudbaleri. Oni znaju da će ako zabiju gol biti upisani u historiju. I danas pamtim Lulićevu radost kada je 26. maja odlučio utakmicu", kazao je Mazzoleni.

Dotakao se također i pandemije koronavirusa koja je odnijela mnoge živote u Italiji.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Pandemija je uništila skoro čitavu generaciju. Mnogo me pogodila slika kako vojska kamionima odvozi leševe. Srećom, situacija se poboljšava i nadam se da će uskoro sve biti kao nekad. Ne želim donositi sud jesmo li dobro reagovali ili ne. Moramo gledati naprijed", istakao je Mazzoleni.

Ovaj arbitar inače ima FIFA-inu značku od 2011. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije